Bliv medlem

Vi samler alle på det el-tekniske område

Du bliver en del af et fællesskab med 28.000 andre elektrikere og teknikere. Sammen sikrer vi de bedst mulige løn- og arbejdsvilkår. Og du er samtidig med til at præge dit fag og din branche.

Sådan melder du dig ind

Grafikken fortæller, hvordan du selv kan melde dig ind via vores digitale blanket. Den udfylder du ved at klikke på grafikken. Grafikken fortæller, hvordan vi kan hjælpe dig med at blive meldt ind i Dansk El-Forbund. Du kan eksempelvis ringe til os på 33 29 70 00

Medlemsfordele

Der er mange gode grunde til at blive medlem af Dansk El-Forbund. Her får du nogle af dem: 

Løn, akkord, overenskomst og arbejdsmiljø
Faglig rådgivning

Når du er medlem af Dansk El-Forbund, har du ret til bistand fra din lokalafdeling, hvis du har en faglig sag. Det kan være alt fra spørgsmål til dine ansættelsesforhold – til uoverensstemmelser på arbejdspladsen – til faglig voldgift og retssager.

I Dansk El-Forbund kender vi de særlige forhold på det el-tekniske område. Det er en fordel for dig og kollegerne.

Overenskomster for elektrikere, teknikere og funktionærer

Dansk El-Forbund forhandler overenskomster for dig som elektriker. Den giver dig ret til mindsteløn og til at forhandle den lokale løn. Det er også overenskomsten, der sikrer dig overarbejdsbetaling, udkaldstillæg, pension, frivalgskonto, feriedag, opsigelsesvarsel og meget mere, ligesom den sætter regler for blandt andet arbejdstid samt efter- og videreuddannelse.

Konfliktret og støtte

Hvis der under en overenskomstforhandling ikke opnås enighed med arbejdsgiverorganisationen, har medlemmer af forbundet mulighed for at bruge strejkemidlet. Muligheden for strejke er en ekstra styrke, når der forhandles overenskomster. Medlemmer i Dansk El-Forbund får konfliktstøtte, hvis en strejke bliver nødvendig.

Akkord og akkordmentorer

Kun Dansk El-Forbund forhandler priskuranten, som bruges, når du arbejder på akkord i el-faget. Når du er medlem, har du adgang til opmålingsprincipper samt program til opmåling.

Du kan desuden få hjælp og vejledning fra forbundets akkordmentor, når du skal i gang med at arbejde på akkord. 

Indsats mod social dumping

Dansk El-Forbund organiserer også udenlandske elektrikere og informerer dem om vilkårene i Danmark. Forbundet indgår overenskomster med udenlandske virksomheder. Vi gennemfører sympatikonflikter, hvis det er nødvendigt for at få ordnede forhold. Og vi kæmper for kædeansvar, så entreprenører hæfter for, at underentreprenører overholder reglerne.

Uddannelse af tillidsvalgte

Dansk El-Forbund sørger for uddannelse og valg af tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter på arbejdspladsen. Uddannelsen sikrer dig viden om dine rettigheder og kan hjælpe dig til bedre arbejdsforhold og bedre arbejdsmiljø.

Arbejdsmiljø

Dansk El-Forbund arbejder for et godt arbejdsmiljø og valg af arbejdsmiljørepræsentanter. DEF.dk giver information om arbejdsmiljøet. Vi vejleder om arbejdsmiljø med fokus på stød og el-ulykker, samt bistår, hvis du får en arbejdsskade.

Lønstatistik og løntjek

Få svar på spørgsmål til din lønseddel eller få hjælp til at forstå, hvordan din løn er sat sammen. 

Tjek om du får nok i løn med vores lønberegner og se, hvor meget dine kolleger får i løn: 

Råd om uddannelse og karriere
Gratis webinarer og virtuelt akademi

Når du er medlem af Dansk El-Forbund, har du adgang til vores virtuelle akademi og onlinekurser.dk, hvor du helt gratis kan styrke din faglighed.

Uddannelsesvejledning tilpasset dig

Mulighederne for efter- og videreuddannelse er mange, og det kan være svært at få overblik. Som medlem kan du få uddannelsesvejledning tilpasset dine ønsker og din situation.

Brug Dansk El-Forbunds uddannelsesværktøj og svar på nogle få spørgsmål. Så bliver du kontaktet af din lokalafdeling, der kender dit lokalområde og dine muligheder.

Uddannelsesvejledningen er målrettet netop dig, som arbejder inden for den eltekniske branche.

Efteruddannelse

Overenskomsten sikrer dig ret til efteruddannelse. Dansk El-Forbund udvikler og udbyder efteruddannelse, som er målrettet el-branchen og efter dig som elektriker. Du kan altid få vejledning om uddannelse, job og karriere i din lokale afdeling.

Jobbørs målrettet dit fag

Som medlem har du adgang til forbundets jobbørs. Den opdateres dagligt og giver dig altid det største overblik over ledige stillinger i den eltekniske branche.

Er du akademistuderende?

Læser du et akademifag indenfor el-branchen? Så kan du som medlem af Dansk El-Forbund få adgang til undervisningsmaterialer og søge tilskud til studieture og udflugter. 

Kursusportal

På vores kursusportal, elkurser.dk, kan du søge efter erhvervsrelevante kurser og efteruddannelse på tværs af udbydere i hele Danmark. 

Penge sparet
Billige forsikringer gennem Alka

Dansk El-Forbund samarbejder med Alka, så vi kan tilbyde dig billige forsikringer.

Læs mere om forsikringerne via linket her:

Pluskort: Rabatter og app

Medlemskortet til Dansk El-Forbund er også et Pluskort med rabatter på fx rejser, forsikringer, bildæk og elektronik. Du kan se nærmere på www.pluskort.dk. Med Plusapp’en får du nem adgang til faglig viden og kontakt med os.

Gratis adgang til Arbejdermuseet og Energimuseet

Tag familien med på Arbejdermuseet i København eller på på Energimuseet i Bjerringbro. Som medlem af Dansk El-Forbund har du, din partner og dine børn gratis adgang. Husk at medbringe medlemskort. 

Gratis rådgivning om testamente

Som medlem kan du oprette et juridisk gyldigt testamente, ægtepagt eller samejekontrakt og få juridisk rådgivning helt gratis.

Mange danskere tager ikke stilling til, hvad der skal ske med deres formue, når de dør eller bliver skilt. Og det er kun et fåtal af dem, der i dag har skrevet testamente eller ægtepagt. Blandt andet derfor ender hver 5. arvesag i en familiestrid. Men som medlem behøver du ikke at være en del af den statistik.

 

 

 

Et samarbejde mellem Arbejdernes Landsbank og onlineplatformen testaviva.dk giver dig som medlem af Dansk EL-Forbund mulighed for at oprette et juridisk gyldigt testamente, en ægtepagt eller en samejekontrakt.

Alt bøvlet er fjernet for at gøre det så enkelt som muligt for dig at oprette og gemme juridiske dokumenter digitalt og sikkert. I langt de fleste tilfælde vil du kunne klare det hele selv via platformen testaviva.dk, men har du behov for hjælp, eller har du spørgsmål, kan du som medlem få op til 5 timers gratis juridisk rådgivning.

Sådan gør du

Det eneste, du skal gøre, er at gå ind på testaviva.dk og følge instrukserne. Her kan du oprette testamente, ægtepagt, samejekontrakt eller begunstigelseserklæring. Du kan også tage en livescore-test og se, hvordan du er juridisk stillet i forhold til andre i samme livssituation.

Fakta om TestaViva

Din mulighed for nemt, sikkert og gratis at oprette testamente, ægtepagt, samejekontrakt og begunstigelseserklæring.

Du får automatisk besked, når dit liv har ændret sig, og f.eks. testamentet bør efterses ligesom du altid kan opdatere alle dine dokumenter.

Det hele foregår digitalt, og dokumenter underskrives og sikres med NemID.

Arbejdernes Landsbank står bag samarbejdet med onlineplatformen testaviva.dk.

Hjælp hvis du bliver ledig
Dagpenge og lavere kontingent

Som medlem af din faglige a-kasse har du ret til udbetaling af dagpenge ved arbejdsløshed efter gældende love og regler. Som arbejdsløs betaler du lavere kontingent til forbundet

Jobhjælp

Hvis du bliver arbejdsløs, tilbyder Dansk El-Forbund dig hjælp til at komme i nyt job eller finde relevant efteruddannelse. Forbundet kender både faget og lokalområderne, har gode kontakter og formidler job for mange virksomheder, der mangler arbejdskraft.

Ny svend: Dagpenge fra dag 1

Dansk El-Forbund giver lærlinge, der har været medlem minimum 2 år før udløb af læretiden, forbundsdagpenge 1. måned efter endt læretid.

Du kan også melde dig ind i din faglige a-kasse, 1 år før du bliver udlært, og få arbejdsløshedsdagpenge, fra 1. dag du bliver arbejdsløs.

Viden om fag og branche
Fagblad målrettet dig og dit fag

Som medlem modtager du 8 gange om året forbundets fagblad Elektrikeren.

Bladet indeholder journalistiske nyheder, reportager, interviews og baggrundsartikler samt debat og aktuel orientering fra Dansk El-Forbund.

Gratis webinarer og virtuelt akademi

Når du er medlem af Dansk El-Forbund, har du adgang til vores virtuelle akademi og onlinekurser.dk, hvor du helt gratis kan styrke din faglighed.

Lokale arrangementer
Arrangementer, temamøder og kurser

Med 11 lokalafdelinger er Dansk El-Forbund til stede i hele landet. Og det betyder, at du har adgang til en masse spændende arrangementer, temamøder, kurser og klubmøder i dit lokalområde – og oftest er de gratis for dig som medlem.

Deltag i afdelingens mange arrangementer og mød kollegaer, ligesindede og aktive.