Vis os din hverdag

Er du tændt på dit fag? Lav en lille film om din hverdag og bliv set på kongressen. Upload nederst på siden

Elektrikerne er tændt på deres fag. Det fremgik klart i en undersøgelse, som blev gennemført i Dansk El-Forbunds (DEF) medlemspanel tidligere i år (se Elektrikeren nr. 2-2018).

Nu vil DEF gerne have medlemmerne til at gentage budskabet – på film. Alle opfordres derfor til lave en kort optagelse med sig selv eller kollegerne og sende den til forbundet.

UPLOAD FILMEN NEDERST PÅ DENNE SIDE!

For alle

Filmene skal bruges dels på efterårets kongres, dels til en efterfølgende præsentation på forbundets hjemmeside. Og man behøver ikke at ligne en filmstjerne: En stjerneglad og tændt elektriker er rigeligt …

– Ja, alle kan være med. Det er hele ideen: Vi vil vise den mangfoldighed og den stolthed, faget rummer.

Sådan siger organisationssekretær Allan Holm Pedersen, der står med det overordnede ansvar for det endelige resultat. Han håber, at mange medlemmer vil deltage i ’spøgen’.

– Det er både spøg og alvor. Vi vil gerne have indslag med et glimt i øjet, men især ønsker vi, at elektrikerne selv fortæller og viser faget frem.

– Derfor vil vi gerne have bidrag fra ’hele paletten’ – unge og gamle, kvinder og mænd, fra nybyggeri, service, industri og store datastyringer og alt det andet, som elektrikerne har fingrene i. Det vigtige er, at vi får vist, at vi er tændt på vores fag, og at DEF er fagets forening, siger Allan Holm Pedersen.

Frit slag

Optagelserne kan laves med mobiltelefon eller digitale fotografi- og videoapparater. Indholdet skal handle om hverdagen på arbejdspladsen – eller måske turen derhen eller hjem – selve arbejdet eller pauserne, og det kan være i form af ’selfies’ eller måske en snak med en eller flere kolleger.

Der er altså frit slag, men forbundet vil gerne have, at de indeholder helt kort en sekvens om, hvorfor man er tændt på faget: ”Jeg er tændt på mit fag, fordi …”, og hvad man skal lave den pågældende dag. Også så kort som muligt!

 

Tips til optagelser

Hvor skal du filme?

  • Der hvor du skal arbejde i dag
  • Arbejder du et anderledes sted – for eksempel på en boreplatform eller en vindmølle – vil vi meget gerne se det
  • I din bil eller på en anden måde på vej på job
  • Film også ekstra film uden du selv er på – klip fra stedet, mens man går osv.

 

Hvad skal du sige?

  • Fortæl os hvorfor DU netop elsker dit arbejde – hvorfor du er ”tændt på dit fag”
  • Fortæl hvad du skal lave i dag – men fortæl det på max 20 sekunder eller mindre: Jo kortere, jo bedre

 

Kameratips

  • Når du optager, så hold altid telefonen/kameraet vandret
  • Undgå at optage udenfor hvis det blæser: Lyden bliver ødelagt
  • Sørg for at der er nok lys, der hvor du filmer. Sørg eventuelt også for at lyset fra et vindue rammer dit ansigt
  • Du kan også få en makker til at filme dig, mens du snakker eller arbejder.

 

Herunder kan du se et eksempel på hvordan nogle optagelser kunne se ud. Og bare rolig, I skal selvfølgelig snakke dansk! Det er blot for at illustrere, hvordan ovenstående beskrivelse kunne se ud på film.

 

Klik her for at uploade din video: Upload din video