Er du tændt på dit fag?

Lav en lille film om din hverdag og bliv set på kongressen. Upload filmen her på siden.

 

Elektrikerne er tændte på deres fag.

Det fremgik klart af en undersøgelse, som blev gennemført i Dansk El-Forbunds (DEF) medlemspanel tidligere i år. Nu vil DEF gerne have medlemmerne til at gentage budskabet – bare på film.

DEF Kongres 2018

Vis os din hverdag

Forbundet opfordrer derfor dig til at lave en kort optagelse på 15-20 sek. med dig selv og evt. kollegaerne og sende den til forbundet. Længere nede kan du læse, hvordan du gør.

Du uploader videoen i en Dropbox-mappe. Vær ikke nervøs for, at der står ”Anders Reinholdt” – han er it-ansvarlig for projektet.

For alle – også den helt almindelige elektriker

Filmene vil blive brugt på efterårets kongres, og senere skal de udgøre en præsentation på forbundets hjemmeside. Og man behøver ikke at ligne en filmstjerne: En glad og tændt elektriker er rigeligt.

Og alle kan være med. El-faget rummer mangfoldighed og stolthed, og det vil DEF gerne demonstrere på kongressen.

– Derfor vil vi gerne have bidrag fra ’hele paletten’ – unge og gamle, kvinder og mænd, fra nybyggeri, service, industri og store datastyringer og alt det andet, som elektrikerne har fingrene i. Det vigtige er, at vi får vist, at vi er tændt på vores fag, og at DEF er el-fagets forening, siger Allan Holm Pedersen, organisationssekretær.

Du vælger selv hvor og hvordan

Optagelserne kan du lave med din mobiltelefon eller digitale fotografi- og videoapparater. Indholdet kan handle om din hverdag på arbejdspladsen – eller måske turen derhen eller hjem – selve arbejdet eller pauserne, og det kan være i form af ’selfies’ eller måske en snak med en eller flere kolleger.

Der er altså frit slag, men forbundet opfordrer til, at den helt kort indeholder en sekvens om, hvorfor du er tændt på faget: ”Jeg er tændt på mit fag, fordi…”, og hvad du skal lave den pågældende dag. Gerne så kort som muligt.

Tips til optagelser

Hvor kan du filme?

  • Der hvor du skal arbejde i dag
  • Arbejder du et anderledes sted – for eksempel på en boreplatform eller en vindmølle – vil vi meget gerne se det
  • I din bil eller på en anden måde på vej på job
  • Film også ekstra film, uden du selv er på – klip fra stedet, mens du går osv.

Hvad kan du sige?

  • Fortæl os, hvorfor DU netop elsker dit arbejde – hvorfor du er ”tændt på dit fag”
  • Fortæl hvad du skal lave i dag – men fortæl det på max 20 sekunder eller mindre: Jo kortere, jo bedre

Kameratips

  • Når du optager, så hold altid telefonen/kameraet vandret
  • Undgå at optage udenfor, hvis det blæser: Lyden bliver ødelagt
  • Sørg for, at der er nok lys, der hvor du filmer. Sørg eventuelt for at lyset fra et vindue eller en lampe rammer dit ansigt
  • Du kan også få en makker til at filme dig, mens du snakker eller arbejder.

Herunder kan du se et eksempel på, hvordan nogle optagelser kunne se ud. Og bare rolig, I skal selvfølgelig snakke dansk! Det er blot for at illustrere, hvordan ovenstående beskrivelse kunne se ud på film.