Vinterferie: Husk museerne

Aktiviteter på både Arbejdermuseet og Energimuseet i uge 7

Medlemmer af Dansk El-Forbund har sammen med familien gratis adgang til både Energimuseet og Arbejdermuseet. I næste uge er der mange, der holder vinterferie, og begge steder har åbent og særlige aktiviteter i den anledning.

Arbejdermuseet vinterferiearrangement 2019

På Arbejdermuseet er der aktiviteter hele ugen, og blandt andet kan børnene komme i lære som murer på mini-murerskolen. Man kan også tage et arbejde som bryggeriarbejder eller bybud på Børnenes Arbejdermuseum.

Når sulten melder sig, er der mulighed for at nyde en madpakkekuffert til børn – ostemad til voksne. Eller man kan nyde et større traktement i Café og Ølhalle, der serverer buffet med små anretninger med børnenes yndlings smørrebrød, der

På Energimuseet starter sæsonen rigtigt i april, men i uge 7, som er den typiske vinterferieuge, holder museet i det naturskønne område ved Tange Sø også sær-åbent. Museets udstillingsareal er på hele 15.000 kvadratmeter og er placeret i et fantastisk naturområde omkring Gudenåen og Tange Sø.

Energimuseet har otte indendørs udstillinger, og udendørs er der aktiviteter og spændende udstillinger for både store og små. Ikke mindst kan man besøge Elektricitetens Hus, hvor man på de 1.000 kvadratmegter kan få mere at vide om, hvordan strøm produceres, hvordan den kommer ud til forbrugerne, og hvordan den sætter sit præg på vores hverdag og kultur. I Niels Bohr-tårnet kan man blandt andet opleve Tesla-spolen, der kan lave to meter lange gnister.

Vinterfeie 2019: Tesla-spole på Energimuseet