Vild vækst i vindmølleindustrien

Mange nye arbejdspladser og en stigning i omsætningen på 13,7 procent i 2017

Vindmøllerne og den industri, der fremstiller dem, skaber mange arbejdspladser – også til elektrikerne. Og i 2017 blev der skabt endnu flere job på området.

vindmøller + måge

Ifølge brancheorganisationen Vindmølleindustrien gav året en omsætningsrekord på 112,5 mia. kroner, hvilket er 13,7 procent flere end året forinden. Væksten i job blev på 2,3 procent: Det svarer til 757 nye årsværk, så det samlede tal kom op på 33.662 ved udgangen af 2017.

Antallet af beskæftigede steg i tre af de fem regioner, fremgår det af en pressemeddelelse: Størst var væksten i Region Sjælland med 10,7 procent svarende til 210 nye ansatte. Nummer to på listen var Region Syddanmark med 6,2 procent svarende til 501 nye ansatte.

Ifølge Vindindustrien er der potentiale for yderligere vækst fremover. Men det kræver en fortsat politisk satsning på området, hedder det med henvisning til de igangværende forhandlinger om en ny energiaftale.

I samme forbindelse har Dansk El-Forbund sammen med andre organisationer i installationsbranchen slået på tromme for, at den nævnte energiaftale også skal rumme et fortsat fokus på energibesparelser: Vedvarende energi alene er ikke nok til at sikre den grønne omstilling.

vind - diagram