Vedtaget: A-kasser lægges sammen

Nu har også Byggefagenes A-kasse sagt ja

Illustration af sammenlægning af a-kasser

Dansk El-Forbunds a-kasse (EAK) og Byggefagenes A-kasse (BF-A) lægges sammen fra 1. januar 2021. Det bliver en realitet, efter at sidstnævnte a-kasse i går på et ekstraordinært delegeretmøde sagde ja til fusionen.

På et tilsvarende møde forleden sagde også EAK ja til sammenlægningen. På det mere konkrete plan har den været undervejs, siden parterne tidligere på året indgik en samarbejdsaftale med dette formål.

Den nye a-kasse får i alt cirka 37.000 medlemmer. De kommer fra Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet, Artistforbundet og Fiskernes forbund.

På delegeretmødet i EAK kaldte formand for Dansk El-Forbund Jørgen Juul Rasmussen beslutningen historisk og fastslog samtidig den fortsatte faglige og lokale forankring af a-kassen: Det er og vil fortsat være elektrikernes a-kasse, og sammenlægningen skal ses i sammenhæng med bestræbelserne på at sikre medlemmerne de bedst mulige vilkår.

mødet i går blev der valgt ny formand og bestyrelse for Byggefagenes A-kasse frem til fusionen i 2021. Ny formand er Stig Søllested fra Blik- og Rørarbejderforbundet, der sagde, at der med fusionen skabes en ny og mere fremtidssikret a-kasse for medlemmerne.