Undgå unødige problemer med ferien

Der er mange muligheder for at finde gode råd og vejledning i forbindelse med spørgsmål om ferien

badetur

Mange har startet ferien, mens andre begynder på den i nær fremtid. For de fleste en kærkommen lejlighed til at slappe af og genoplade batterierne. Men det kan også gå galt, og man kan havne på dybt vand på mere end én måde ...

For eksempel kan man blive syg både før og under ferien. Hvad gør man så?

Og hvad betyder den nye ferielov i den forbindelse? Og hvordan er det nu lige med den lov? Hvor mange dages ferie har man egentlig ret til, og hvordan ligger det med feriefridagene?

Der kan opstå mange spørgsmål, men heldigvis kan man finde svar på langt de fleste. Mange af svarene kan man finde i den grundige gennemgang på borger.dk: Sygdom før ferien begynder, sygdom under ferien, raskmelding, feriepenge under sygdom, love og regler og mere til.

Nogle forhold i ferien knytter sig til lovgivningen, mens andre knytter sig til overenskomster. Feriefridage er for eksempel et overenskomstanliggende, og spørgsmål i den forbindelse kan man i stort omfang finde svar på her og her på def.dk.

Hos Fagbevægelsens Hovedorganisation kan man finde en oversigt over de vigtigste forhold ved den (stadig) nye ferielov, og hjemmesiden indeholder også en række svar på de mest almindelige spørgsmål.