Udsigt til sommerdag i Energihaven

Mulighed for grønne oplevelser på Energimuseet i denne weekend – og kommende sommerdage

ged

Sæsonen har efterhånden været i gang et par måneder på Energimuseet, men nu begynder også vejret at indbyde til besøg i de smukke omgivelser. Og ud over de mange elektriske og energiske oplevelser kan en tur forbi Bjerringbrovej 44 også byde på oplevelsen af en nyhed.

Museet har i år åbnet Energihaven, som ifølge museet selv sætter begrebet Den Grønne Omstilling i øjenhøjde. Her kan gæsterne opleve et cirkulært energikredsløb med geder, dyrkning af fødevarer, udekøkken og flere biogasanlæg. Og energikredsløbet kan benyttes af alle gæster.

Man kan klappe gederne, plukke grønt og lære om biogas, hvor blandt andet organisk affald fra museets café, det, som gæsterne sorterer i affaldsspande, og det affald, som gederne producerer, kan anvendes.

Ved specielle lejligheder vil man også kunne være med til at lave enkel mad i ude-køkkenet. Energi haven er blevet til med økonomisk støttet fra Hede Selskabet, Viborg Kommune og Bjerringbro Elværksforening. Medlemmer af Dansk El-Forbund har gratis adgang til Energimuseet.