Uddannelsestal retter sig op

… men antallet af nye aftaler til elektrikerlærlinge er endnu ikke på højde med sidste år

praktikpladsstatistik for 05-2020

Efter et markant dyk i april er der i maj indgået et mere ’almindeligt’ antal nye uddannelsesaftaler på elektrikerområdet. Det fremgår af den nye praktikpladsstatstik fra Undervisningsministeriet.

I alt blev der i maj indgået 124 nye aftaler, mens 40 kom i skolepraktik (se øverste tabel). Tallene er væsentligt mindre end i maj 2019, hvor de var henholdsvis 162 og 33.

Men i betragtning af de dystre corona-tendenser, der viste sig i april, er tallene alligevel udtryk for en positiv tendens: I april blev der kun indgået 74 nye aftaler.

Også når det gælder aftaletyperne, er statistikken denne gang lidt mere opmuntrende: Der er indgået flere ordinære aftaler end korttidsaftaler. 41 aftaler var ordinære, 33 var korte, mens de øvrige var restaftaler (se nederste tabel).

Men det slutter ikke her med de positive nyheder: Også antallet af kvinder blandt fagets nye udøvere er i denne måned i fremgang. Fem af de 124 uddannelsesaftaler er indgået med kvinder – det svarer til cirka fire procent. Til gengæld var alle, der kom i skolepraktik, mænd.

praktikpladsstatistik maj 2020 - typer