Uændret arbejdsløshed hos elektrikerne

Der er fortsat fuld beskæftigelse blandt medlemmerne af Elfagets a-kasse

Den lave arbejdsløshedsprocent blandt medlemmerne af Elfagets a-kasse (EAK) fortsætter: Ifølge den seneste statistik var arbejdsløshedsprocenten blandt de dagpengeberettigede medlemmer af El-fagets a-kasse i juli på 1,18 procent. Dermed er procenten blot marginalt højere end i juni, hvor tallet var 1,15.

Der er altså fortsat fuld beskæftigelse blandt medlemmerne. Begrebet fuld beskæftigelse har forskellige definitioner, men det er almindeligt at tale om fuld beskæftigelse, når procenten er under to. Og sådan har situationen været i et helt år, da procenten i EAK kom under to i august 2015 og ikke har været over siden. Blandt de 20.988 forsikrede medlemmer var i alt 637 berørt af arbejdsløshed i juli. Omsat til ’fuldtidsarbejdsløse’ var tallet 247.

Afdelinger

Af de 11 lokalafdelinger i Dansk El-Forbund har kun Bornholm en arbejdsløshedsprocent over to (2,02). Der er dog kun tale om i alt fire ledige medlemmer på solskinsøen. Afdeling Østjylland har med 0,82 procent overtaget førertrøjen fra Midtjylland (0,85 procent) med hensyn til beskæftigelse, mens København følger lige efter med 0,88 procent.

Aldersgrupper

Når det gælder arbejdsløsheden fordelt på aldersgrupper, er billedet i juli omtrent det samme som måneden før: Igen er det de 25-29-årige, der med 2,28 har den højeste procent. De overgår dermed de 20-24-årige (1,66), der ellers plejer at ligge øverst, når det gælder arbejdsløshedsprocenten. Alle aldersgrupperne mellem 35 og 54 år havde i juli en arbejdsløshedsprocent under 1.