Tilfredshed i DEF efter OK18-forlig på det regionale område

I Dansk El-Forbund er der tilfredshed med, at der er indgået en aftale med regionerne. Nu skal forbundet i gang med de såkaldte organisationsforhandlinger, der udmønter aftalen på håndværkerområdet

Forbedring af reallønnen, parallel lønudvikling mellem det offentlige og det private. Ingen forringelse af seniorordningerne. Betryggelse af den betalte spisepause og vigtige puljer til lavtløn- og ligeløn. Det er blandt elementerne i et nyt overenskomstforlig for en del ansatte i regionerne heriblandt medlemmer af Dansk El-Forbund. Den økonomiske ramme for forliget er 8,1 procent over tre år, hvilket er på niveau med det, som lønmodtagerne krævede under forhandlingerne.

I Dansk El-Forbund er næstformand Jens-Olav Pedersen tilfreds med forliget på det regionale område.

- Det er godt, der nu er indgået en aftale med regionerne. Nu skal vi så i gang med de såkaldte organisationsforhandlinger, der udmønter aftalen på håndværkerområdet. Vi mangler dog fortsat resultater i kommunerne og staten, siger Jens Olav Pedersen.

Organisationsforhandlingerne vil finde sted snarest og indenfor en frist, der fastsættes af forligsmanden.

Dansk El-Forbunds hovedbestyrelse samles i øvrigt den 2. maj for at gøre status over overenskomstforhandlingerne indtil da.

Dansk El-Forbund har sammen FOA, HK Kommunal, 3F, Socialpædagogerne, Dansk Metal og de øvrige håndværkerorganisationer, Teknisk Landsforbund samt Dansk Socialrådgiverforening udsendt en pressemeddelelse, der kommenterer yderligere på OK-18-forliget på det regionale område. Den kan du læse HER.