Teknisk temaaften

Vil du gerne vide mere om følgende i forhold til de nye standarder!

  • RCD (fejlstrømsafbrydere) i boliger
  • Jording med jordspyd
  • Transient beskyttelse
  • Dimensionering efter de nye regler i boliger

 

Kort beskrivelse af indholdet i de forskellige emner.

 

RCD´er (fejlstrømsafbrydere) i boliger

Nu skal man inddele installationen på flere RCD´er efter installationens anvendelse og brug. HPFI´erne skal vælges med henblik på at formindske risikoen for uønsket udkobling.
HPFI´erne skal vælges sådan, at fejlstrømme ikke forårsager udkobling af hele elinstallationerne. - Hvilke relæer findes der, og hvor ofte skal de testes?

 

Jordspyd - 6 mm2

Reglerne betyder, at man nu som minimum skal anvende 6 mm2 til jordspyddet i TT systemjording. Tværsnit skal være mindst 6 mm2 for kobber og 50 mm2 for stål. – Hvordan kan dette løses?   

 

Transient beskyttelse

Reglerne betyder, at man skal udføre beskyttelse mod transient overspænding i tilfælde, hvor konsekvenserne af overspænding påvirker menneskeliv, offentlige serviceydelser, industrielle aktiviteter eller et stort antal personer. – Hvordan kan jeg løse dette, og hvad medfører det i installationen?

 

Nu skal boliger dimensioneres

Tabellen 801A i SB Afsnit 6, som mange har anvendt i boliger, er ikke en del af de nye regler. Dette betyder, at ved dimensionering af boligen i fremtiden skal der tages højde for installationsmetode, samlet fremføring og temperatur. -  Hvad betyder det for valget af installationsmateriel?

 

 

Der bydes på lidt at spise og drikke, hvorfor tilmelding er nødvendig.

Lokalafdeling: 
Nordsjælland
Arrangementstype: 
Møde
Dato: 
Torsdag, 22 marts, 2018 - 17:00 to 20:00