Teknik-side: Sådan fungerer ting

Hvordan virker en elbilmotor, en LED-pære eller et lithium-ion-batteri? Hvad kan de forskellige ladestik til elbiler? Norsk hjemmeside giver svarene

screendump af norsk hjemmeside

Selv om man er elektriker, kan der muligvis findes elektriske ting, hvor man ikke lige har helt styr på de bagvedliggende funktioner. Og hvis man så er nysgerrig, eller hvis barnet eller borddamen/-herren for eksempel spørger ’Hvordan virker en elbil-motor? Det må du da vide som elektriker …, ’ kan det være rart med en hjemmeside, der fortæller, hvordan det hele hænger sammen.

Sådan én er de i færd med at bygge op på det norske Teknisk Ukeblads hjemmeside: Indtil videre findes der forklaringer på 46 ting, fænomener og forekomster – heraf en del elektriske.

For eksempel kan man læse, hvordan en elbil-motor eller et lithium-ion-batteri fungerer. Der er også detaljerede gennemgange af forskellige typer ladestik til elbiler, ligesom man kan læse om LED-pærer og om opførelse af plusenergi-huse.

Hvis interesserne rækker ud over de mere snævre fagområder, kan man også læse om tunnelboremaskiner, briller, mobiltelefoner, vinylplader, 3D-print, sæbe, kunstig intelligens og meget, meget mere …