TEC og TDC samarbejder om nyt praktikforløb

Flere digitale praktikpladser til elektrikerlærlinge inden for netværk og datakommunikation

Et samarbejde mellem TEC på Frederiksberg og TDC Group har resulteret i en uddannelse, som skal uddanne elektrikere med speciale i netværk og datakommunikation. TEC og TDC fortæller i en fælles pressemeddelelse, at otte elektrikerlærlinge fra TEC, som i forvejen har bestået elektrikeruddannelsens grundforløb, nu fortsætter i praktik hos TDC Group for at opnå et speciale i netværk og datakommunikation, som en del af deres hovedforløb.

TEC screen

Men også bredden i uddannelsen bliver tilgodeset, fremgår det: Ud over specialiseringen vil den 4-årige erhvervsuddannelse vil give elektrikerne mulighed for at finde ansættelse i hele el-branchen, idet TDC Group samarbejder med elinstallationsvirksomheden Fugmann A/S om en del af praktikforløbet. På den måde vil lærlingene opnå den brede palet af elektrikerkompetencer, som er indgår i elektrikeruddannelsens målkrav.

I hele el-branchen er der i øjeblikket fokus på den teknologiske udvikling, og Dansk El-Forbund har sammen med installatørerne i Tekniq for nylig holdt en række fælles temamøder om emnet. Her stemmer temaet godt overens med indholdet i pressemeddelelsen fra TECog TDC. 

I den hedder det nemlig også, at ”samfundets behov for elektrikere med speciale i netværk og datakommunikation er stigende og bliver kun større, når fx Internet of Things for alvor slår igennem. Lige nu er arbejdsløsheden blandt elektrikere næsten 0%, og derfor er der allerede nu mangel på de relevante kompetencer. Udfordringen bliver dog kun større af, at el-branchen, herunder teleselskaberne, står over for et generationsskifte af tekniske medarbejdere.”

Læs mere her.