Stor stigning i antallet af uddannelsesaftaler

Ualmindeligt mange aftaler på elektrikerområdet i juni

Efter et lavt tal i april og en vis fremgang i maj gav juni en særdeles markant stigning i antallet af indgåede uddannelsesaftaler på elektrikerområdet. Det fremgår af den netop offentliggjorte praktikpladsstatistik fra Børne- og Undervisningsministeriet.

p-statistik juni20

I alt blev der indgået 335 nye aftaler, mens 12 kom i skolepraktik. I maj var tallene 126 og 41, mens de i april var 73 og 39.

Der er ikke alene tale om et hop i forhold til de forudgående ’corona-måneder’. Også sammenlignet med juni 2019 er stigningen til at tage og føle på. Her blev der indgået 236 aftaler, mens 23 kom i skolepraktik.

De gode nyheder slutter ikke her: Også fordelingen mellem korte og ordinære aftaler er rykket til fordel for de ordinære aftaler (se tabel nederst på siden). 78 af de nye aftaler var af den korte type, mens 124 var ordinære.

I slutningen af maj enedes regeringen og arbejdsmarkedets parter om en aftale, der betyder, at virksomhederne kan få løntilskud på 90 procent ved nye ordinære aftaler. Ved nye korte aftaler er tilskuddet det halve – 45 procent.

Juni-tallene fra ministeriet viser også, at der blandt de nytilkomne til faget var 12 kvinder. Det giver en procentdel på 3,46.

p-statistik juni20 typer