Spar penge ved at samle dine pensioner

Mange medlemmer af Dansk El-Forbund har en pensionsopsparing flere steder. Er du en af dem, så kan der være kontante fordele ved at samle opsparingerne ét sted. Du sparer nemlig penge på administration, og du får et bedre overblik over din pension

Rigtig mange elektrikere skifter job i løbet af arbejdslivet, og mange skifter også branche. Det betyder, at du med stor sandsynlighed kan have din pensionsopsparing fordelt på flere forskellige pensionsselskaber. Du kan nemt tjekke på pensionsinfo.dk, hvor du har pensionsopsparinger stående.

Har du pensionsopsparing flere steder, så husk at der kan være mange penge at spare i omkostninger til administration ved at samle ordningerne ét sted. Samtidig får du et meget bedre overblik over din pension.

Medlemmer af Dansk El-Forbund har typisk deres pensionsopsparing hos enten PensionDanmark eller Industriens Pension. Men du kan også have pensionsopsparinger i andre selskaber fra tidligere ansættelser. Indbetaler du til pension i fx PensionDanmark eller Industriens Pension, så kan du nemt give din opsparing et ekstra boost ved at samle dine pensioner her.

50.000 kr. ekstra i pension

Hver krone du sparer i omkostninger, går direkte ind på pensionsopsparingen, og det kan løbe op i mange penge. Hvis du fx sparer 1.000 kr. om året i administrationsomkostninger ved at samle dine ordninger som 40-årig, kan det give dig over 50.000 kr. ekstra på opsparingen, når du skal på pension, da dine besparelser også vil blive forrentet. Det svarer til ca. 30.000 nutidskroner, hvor der er justeret for den forventede fremtidige inflation. Har du mange opsparinger, kan besparelserne blive endnu større.

Besparelserne afhænger naturligvis af, hvilke pensionsselskaber du har opsparinger i, da omkostningerne varierer meget mellem de enkelte selskaber. I den sammenhæng kan du glæde dig over, at PensionDanmark og Industriens Pension er de to danske pensionsselskaber med de laveste administrationsomkostninger pr. medlem i hele branchen.

Det koster ikke noget at overføre opsparinger mellem arbejdsmarkedspensionsselskaber, men de fleste private pensionsselskaber tager et gebyr for at overføre dine penge.

Flyt din pensionsopsparing fra banken

Har du en pensionsopsparing i banken, kan det være en fordel af flytte den til dit pensionsselskab. Det er billigere, da du ikke skal betale for administration af den ekstra opsparing, og du får et bedre overblik over din samlede pension.

Før du samler dine pensionsopsparinger

  • Få et overblik på pensionsinfo.dk over, hvor du har pensionsopsparinger stående.
     
  • Inden du flytter din pension, så tjek, om du mister nogle favorable vilkår. Det kan fx være en garanteret rente, ydelser eller forsikringsdækninger, du gerne vil beholde. Der kan også være omkostninger forbundet med en overførsel.
  • Har du problemer med helbredet, er det særlig vigtigt, at du får rådgivning fra dit pensionsselskab, inden du overfører en opsparing. Er du fx i fleksjob, så kan det være en fordel ikke at overføre pensionen og blive i den tidligere pensionsordning. Det skyldes, at du i den nye pensionsordning typisk ikke vil være dækket af forsikringen ved førtidspension/tab af erhvervsevne.
  • Få rådgivning i dit pensionsselskab, inden du samler din pension. Ring til PensionDanmark på tlf. 7012 1330 eller Industriens Pension på 7033 7070.