Sommer er – også – museumstid

Masser af aktiviteter for børn og barnlige sjæle på Arbejdermuseet og Energimuseet

Hvis man både kan more sig og blive lidt klogere samtidig, er det sikkert også værd at ofre lidt sommerferietid på. Og begge dele kendetegner såvel Energimuseet i Bjerringbro som Arbejdermuseet i København, hvor medlemmer af Dansk El-Forbund har gratis adgang sammen med familien.

Energimuseet - oversigtskort

Begge museer har særlige sommerprogrammer frem til den 11. august. På Energimuseet kan man tage på guidet togtur i området omkring museet, og der bydes på skattejagt, smagsprøver på insekter, oplevelser med VR-briller og lynshow i Bohr-tårnet. I alt har museet et udstillingsareal på 15.000 kvadratmeter og otte udstillingshuse, og det hele ligger i et naturskønt område ved Gudenåen og Tange Sø.

Arbejdermuseet er der også sommeraktiviteter for hele familien, og de yngste kan boltre dig som vaskeægte arbejderbørn – tage et job som bybud, gå til hånde i købmandsbutikken, arbejde som flaskesorterer på bryggeriet, prøve lykken som sekretær på fagforeningskontoret og meget mere. En ny børneaktivitet er 'Malerjagten', hvor maleren har efterladt sig et hemmeligt tegn og masser af farve- og malerspor i den gamle forsamlingsbygning.

Man kan også prøve kræfter med vinduespudserfaget og forsøge at pudse et stort vindue spejlblankt. Og så er der mulighed for at indtage den medbragte madpakke i festsalen eller lægge vejen forbi Kaffebaren, hvor man kan nyde en sodavand, en kaffe (med eller uden Rich’s) et stykke kiksekage eller måske et stykke økologisk citronmåne? I sommerferien serverer Kaffebaren også ’håndmadder uden dikkedarer’.

Sommerbanner for Arbejdermuseet