Sommer-arrangementer skal el-tjekkes

30 festivaler og markeder får besøg af Sikkerhedsstyrelsen

Sommerens festivaler, markeder, byfester og lignende arrangementer er så småt gået i gang, og her skal der bruges strøm – masser af strøm. Selv om installationerne er midlertidige, er det ikke mindre vigtigt, at sikkerheden er i orden, og derfor vil Sikkerhedsstyrelsen i løbet af sæsonen besøge 30 af disse arrangementer.

musikfestival

Styrelsen fortæller på sin hjemmeside, at den ønsker at komme til pladserne, før arrangementerne går i gang. Her vil den tilsynsførende gennemgå fejlstrømsafbrydere og dele af de midlertidige installationer, og desuden bliver det tjekket, at arbejdet med de faste midlertidige installationer er udført af en autoriseret elinstallatørvirksomhed.

Besøgene bør ikke komme bag på arrangørerne: På regionsmøder i Sammenslutningen af By- og Markedsfester i Danmark har styrelsens elinspektører forud for tilsynet fortalt om reglerne for midlertidige installationer.

Hjemmesiden sik.dk bringer også fem gode råd om sikkerhed ved midlertidige installationer. Her lyder overskrifterne således:

  • Ved fejl i isoleringen søger strømmen altid ned mod jorden
  • Stikprop og stikkontakt skal passe sammen
  • Brug kun stik og forlængerled og aldrig fritsiddende samlemuffer, når du tilslutter dine elapparater
  • Se efter, at dine ledninger og apparater er uden skader og ikke lider overlast
  • Tjek, at den eltavle, du får strøm fra, er beskyttet af en fejlstrømsafbryder.

sik.dk - gode råd om midlertidige installationer