Solidt milliardafkast til Industriens Pension i 2020

Et betydeligt antal medlemmer af Dansk El-Forbund har deres pensionsordning i Industriens Pension, der trods coronakrise og et stormvejr på de finansielle markeder i marts endte med et afkast på 9,7 mia. kr. i 2020

Efter et dramatisk år på de finansielle markeder med usædvanlig store udsving undervejs leverede Industriens Pension et afkast på 9,7 mia. kr. svarende til 5,1 procent på tværs af alle aldersgrupper.

Afkastet varierer mellem de forskellige aldersgrupper, men alle endte pæne positive afkast i 2020. Forskellen i afkast skyldes, at investeringsrisikoen nedtrappes i takt med, at man nærmer sig pensionsalderen.

- Det har været et meget usædvanligt og turbulent år på de finansielle markeder, men det endte med fornuftige afkast til alle aldersgrupper. Tilbage i marts var der ellers betydelige fald på markederne, da coronavirusset spredte sig over hele verden, men vi kom hurtigere tilbage, end de fleste turde håbe på i foråret, siger adm. direktør i Industriens Pension, Laila Mortensen.

Godt år for danske og amerikanske aktier

Flere typer investeringer har givet solide afkast, men det er især børsnoterede aktier, der har trukket op i 2020. Industriens Pension fik således et afkast på noterede aktier fordelt over hele verden på 14,3 procent i 2020. Her var det især danske og amerikanske aktier, der trak kraftigt op, mens de store europæiske aktiemarkeder omvendt har haft sværere ved at komme sig efter markedsuroen i foråret.

Til gengæld har investeringer i infrastruktur og udenlandske ejendomme haft et lidt mere vanskeligt år på grund af corona-pandemien.

Afkast på 8,7 procent om året i 28 år

Set over de seneste 10 år (2011-2020) har Industriens Pension opnået et gennemsnitligt årligt afkast på 7,3 procent for den samlede portefølje på tværs af alle aldersgrupper. Det er blandt de absolut højeste afkast i branchen.

På den helt lange bane vidner tallene samtidig om stor stabilitet og vedvarende gode resultater i vidt forskellige markedssituationer. Siden Industriens Pension som nyetableret selskab fik de første indbetalinger i 1993, har det gennemsnitlige årlige afkast på den samlede portefølje været 8,7 procent i den 28-årige periode. 

- Vi er stolte af så mange år med høje afkast på tværs af alle aldersgrupper, og vi vil fortsætte med at optimere porteføljen i forhold til den aktuelle markedssituation. Samtidig har coronakrisen ikke ændret på vores forventninger om fortsat fornuftige afkast på den lange bane, dog på et lavere niveau, end vi har været vant til de seneste ti år, siger Laila Mortensen.

De samlede investeringsaktiver i Industriens Pension udgør nu 199 mia. kr.