Sønderjysk superhotel slår dørene op

Teknisk avanceret højhusbyggeri byder både på luksus, bæredygtighed og udsigt

Omkring 15 fortrinsvis lokale elektrikere har deltaget i opførelsen af Sønderborgs – og Als' og vel også hele Sønderjyllands – nye vartegn Hotel Alsik, der i dag har åbnet dørene for gæsterne. Der er tale om et teknisk meget avanceret hus, der blandt andet indeholder Danmarks største spa.

Hotel Alsik Sønderborg - udsigtsetage

Det 4-stjernede og 19 etager høje byggeri er en del af en stor masterplan for havnen i Sønderborg, som den internationalt berømte arkitekt Frank Gehry har skabt. Det er desuden projekteret efter en ’Project Zero’-strategi for Sønderborg om at være energineutral i 2029.

På en af de øverste etager er der ingen værelser, men til gengæld er der adgang for publikum, der kan opleve glas fra loft til tag hele vejen rundt – og en enestående udsigt, som elektriker Flemming Kjems (billedet) også nyder. Fagbladet Elektrikeren besøgte byggeriet under den sidste fase og bringer i næste udgave en omfattende job-reportage fra det sønderjyske profilbyggeri.

Hotel Alsik er tegnet og formgivet af Henning Larsen Architects og finansieret af pensionskassen PFA og af fonden bag det store firma på Als, Danfoss – Bitten & Mads Clausens Fond.