Skyhøje jobforventninger i elbranchen

Danmarks Statistik offentliggør de højeste tal for forventninger til beskæftigelsen i årevis

Hvis det går, som branchen forventer, forsætter jobfesten for elektrikerne. Faktisk er forventningerne til beskæftigelsen inden for området elinstallation i februar de højeste i årevis.

konjunktur-forventninger 1 år 02.18

Ifølge Danmarks Statistik (DS) lander nettotallet for februar på 21, når det gælder forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder. Til sammenligning var tallet 9 i januar og 13 i februar for et år siden.

Faktisk er indikatortallet på 21 det højeste, der er målt i årevis. I de seneste tre år, hvor beskæftigelsen ellers har været tårnhøj, er maj 2015 det tidspunkt, der kommer tættest på. Her var tallet 19.

Også mere overordnet ser det positivt ud i DS' seneste konjunkturbarometer. Bygge- og anlægsområdet fortsætter stigningen, mens stigningen i industrien ifølge DS har ’tabt pusten – uden at det dog er alarmerende’. Også serviceområdet fortsætter den positive udvikling.

Diagrammerne her på siden viser forventningerne til beskæftigelsen på området elinstallation inden for bygge- og anlægsområdet gennem henholdsvis det seneste år (øverst) og gennem de seneste tre år (nederst).

konjunkturforventninger 3 år 02.18