Skills skydes i gang

Fem el-finalister skal de næste dage dyste om, hvem der kan kalde sig for Danmarks dygtigste unge elektriker. Som altid er der gratis adgang til DM i Skills, som i år afholdes i Næstved Arena

Torsdag d. 4. april åbnes dørene for dette års DM i Skills – også kaldet Danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelser – som finder sted i Næstved Arena. Frem til lørdag, hvor beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen uddeler arbejdsmiljøprisen og statsminister Lars Løkke Rasmussen senere på dagen deler præmier og diplomer ud til vinderne, skal gigantiske telte danne ramme om 43 konkurrencefag, 17 demonstrationsfag og en masse ’Prøv, mærk og føl’-stande.

Et af fagene i mesterskaberne, der også fungerer som Danmarks største uddannelsesevent, er naturligvis elektrikerfaget. Her skal fem dygtige el-finalister traditionen tro montere, installere, dimensionere og programmere i kampen for at blive Danmarks dygtigste unge elektriker 2019.

Der er som altid gratis adgang til DM i Skills for alle interesserede. Du finder elektrikerfagets konkurrence i hal 3, stand nr. 53.

DM i Skills app

Du har mulighed for at hente SkillsDenmarks DM i Skills app, hvor du kan se, hvem der deltager i de forskellige konkurrencer til DM i Skills. App’en er det eneste sted, hvor deltagernavne, skoler og arbejdssteder fremgår. I app’en kan du også læse mere om alle fagene, der er repræsenteret ved DM i Skills, du kan se kort over området og udstillerliste samt program over alle tre dage. App’en kan hentes i både App Store og Google play.

Mere om DM i Skills

Læs mere om DM i Skills på Skillsdenmark.dk. Her kan man også finde videoer med tidligere vindere, der fortæller om deres forskellige områder under overskriften ’det fede ved mit fag’. I fagbladet Elektrikeren nr. 2 2019 side 30-31 kan du møde de fem finalister i el-fagets konkurrence.