Sæt pris på arbejdsmiljøet

Man kan stadig nå at indstille sin arbejdsplads til Arbejdsmiljøprisen

AM-pris screen

Deadline er tæt på – men det kan nås endnu: Fristen for indstilling af en arbejdsplads til Arbejdsmiljøprisen 2022 er 1. februar.

Prisen består faktisk af fire priser, der uddeles inden for kategorierne Arbejdsulykker, Muskel- og skeletbesvær (ergonomi), Psykisk arbejdsmiljø samt Kemi og vådt arbejde. Samlet nomineres 12 arbejdspladser, som ud over æren også får omtale i pressemeddelelser mv. De endelige fire vindere får overrakt deres priser den 19. maj 2022 på en temadag i København.

Arbejdsmiljøprisen er blevet uddelt siden 2006, og det har ikke ligefrem vrimlet med vindere fra installationsområdet. Men Schneider Electric Danmark A/S fik i 2015 en pris for ’arbejdsmiljø som strategisk element’, og teknikgrossisten Lemvigh-Müller A/S, der har en tæt berøringsflade til branchen, blev i 2019 belønnet for indsatsen mod arbejdsulykker.

For at komme i betragtning til prisen skal en arbejdsplads have skabt mærkbare arbejdsmiljøforbedringer inden for en af de nævnte kategorier. Prisen uddeles af Arbejdsmiljørådet, og dommerkomiteen består af repræsentanter fra DA, FH, KL, Lederne og Akademikerne og formand for Arbejdsmiljørådet Cristina Lage.

AM-prisen logo