Så er det tid til vinterforanstaltninger

Reglerne er trådt i kraft den 1. oktober – og der er masser af vejledning at hente

BFA-illustration Vinterforanstaltninger

Skoven er først lige begyndt at få efterårsfarver, men ikke desto mindre er vintersæsonen begyndt på bygge- og anlægsområdet: Sæsonen for vinterforanstaltninger startede den 1. oktober og løber ifølge Arbejdstilsynets (AT) regler til 31. marts.

Vinterperioden stiller særlige krav, når arbejdet skal kunne udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt. Med sæsonstarten er der derfor også aktuelle krav til de vinterforanstaltninger, bygge- og anlægsområdet skal have på plads.

En lang række konkrete foranstaltninger enten skal eller kan iværksættes, og der er også regler for ansvaret i den forbindelse. Alt sammen er der udgivet et omfangsrigt materiale om.

Først og fremmest er der AT’s regler, der kan findes her på myndighedens hjemmeside. Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg (BFA-BA) har udgivet en branchevejledning, som er en samskrivning af regelsæt fra henholdsvis vinterbekendtgørelsen, AT’s regler og vejledninger samt branchens overenskomster.

Desuden har Byggeriets Arbejdsmiljøbus (Bam-bus), som også Dansk El-Forbund står bag, for nylig udsendt et nyhedsbrev med særligt fokus på vinterforanstaltninger. Her er der blandt andet link til en YouTube-video om emnet. Nyhedsbrevet kan også hentes som en pfd, der kan printes ud, og ud for forskellige de underemner er der QR-koder, så man kan hente informationen direkte ind på mobiltelefonen.

bam-bus video