Prisregn over elektrikernes pensionsselskaber

Havvindmølleparker, motorveje og rastepladser løfter din pensionsopsparing – og det samme gør ejendomsinvesteringerne

Motorveje, rastepladser, solenergi og havvindmøller. Industriens Pension har længe investeret store beløb i infrastruktur, og det har givet kontant bonus i form af solide bidrag til afkastet år efter år.

IP og PD pris

Resultaterne er løbende blevet anerkendt med diverse priser, og nu har selskabet netop modtaget en af hovedpriserne ved ”pensionsbranchens Oscaruddeling” fra organisationen IPE (Investment & Pensions Europe). Her har Industriens Pension vundet prisen som årets globale investor i infrastruktur.

– Vi er rigtig glade og stolte over anerkendelsen. Investeringer i infrastruktur er i dag en meget vigtig byggeklods i de samlede investeringer, siger Jan Østergaard, chef for unoterede investeringer i Industriens Pension.

17 mia. kroner i infrastruktur

Industriens Pension foretog sine første investeringer i infrastruktur tilbage i 2006 og har løbende udbygget området. I dag udgør investeringerne på området 17 mia. kroner, og de har i mange år leveret solide tocifrede årlige afkast.

Infrastrukturinvesteringerne fordeler sig på en række vidt forskellige områder og dækker blandt andet over havvindmøller, solenergi, forsyningsaktiver, transportinfrastruktur og investeringer i social infrastruktur som for eksempel hospitaler og skoler. Industriens Pension har blandt andet investeret i havvindmølleparkerne Butendiek og Godewind II samt i motorveje og rastepladser i forskellige dele af verden.

”Industriens Pension har en fantastisk forståelse af sektoren,” lød det i en skriftlig kommentar fra dommerne ved IPE’s kåring. Investeringerne i infrastruktur udgør lidt over 10 procent af Industriens Pensions samlede investeringer.

Innovative ejendomsinvesteringer

Men det er ikke kun Industriens Pension, der får anerkendelse for at gøre det godt: Også PensionDanmarks ejendomsstrategi har modtaget en international pris.

Selskabets målrettede strategi for bæredygtige og innovative ejendomsinvesteringer i blandt andet livsstilsboliger til studerende og segmentet over 50 år modtog international anerkendelse, da der tidligere på ugen blev uddelt IPE Real Estate Global Awards 2018 i Milano.

Her modtog PensionDanmark prisen for bedste Alternatives Strategy – en pris der blev uddelt for første gang. Den gives til den ejendomsinvestor, der bedst har formået at integrere alternative investeringer i niche-markeder som studieboliger og boliger til 50+ segmentet med langsigtede målsætninger for solide afkast og lav risiko.

Her har selskabet blandt andet overbevist med nye, bæredygtige koncepter for blandt andet livsstilsboliger til studerende og segmentet 50+. I juryens begrundelse fremhæves blandt andet, at ”PensionDanmark har en diversificeret alternativ investeringsstrategi for ejendomme med fokus på markedsudviklingen og specialdesignede produkter.” Nyskabende på området."

Samfundsansvar

PensionDanmark har som målsætning, at 20 procent af formuen på over 230 milliarder kroner skal være investeret i ejendomme og infrastruktur. Investering i bæredygtige ejendomme er det centrale omdrejningspunkt i PensionDanmarks strategi og værdiprogram.

Det sker efter en overbevisning om, at samfundsansvar og en holistisk tilgang til kvalitet resulterer i attraktive boliger med tilfredse lejere og ejere. I sidste ende er det et solidt grundlag for gode afkast til medlemmerne over lang tid.

PensionDanmark udviklede i 2017 sit eget bæredygtighedsprogram, der stiller helt specifikke krav til alt fra arbejdsforhold på byggepladsen, social bæredygtighed og valg af miljørigtige løsninger og materialer. Et nyt skridt for at gå forrest i opførelsen af ejendomme med minimal belastning for klima og miljø.

Læs mere her om prisen til Industriens Pension og om prisen til PensionDanmark her.