PensionDanmark vil sikre flere praktikpladser i byggeriet

Elektrikernes pensionsopsparing kommer også nye generationer i faget til gode

Flere lærlinge i byggeriet. Det er formålet med en ny aftale, som PensionDanmark – en af landets største bygherrer – netop har indgået med Region Hovedstaden og Region Sjælland.

PensionDK-logo

En analyse fra Dansk Byggeri viser, at der kommer til at mangle 17.000 faglærte i bygge- og anlægsbranchen i 2027, hvilket kan bremse væksten i branchen. Allerede nu er er der mangel på faglærte inden for en række byggefag, og det skyldes blandt andet manglen på praktikpladser, der gør det svært at få de unge med ombord.

PensionDanmark vil som en af landets største bygherrer tage et ansvar for at vende udviklingen. Derfor skriver pensionsselskabet i dag under på en aftale sammen med Region Hovedstaden og Region Sjælland, der skal tiltrække flere unge til byggeriet og skabe flere praktikpladser til dem, der allerede er i gang med en byggefaglig uddannelse. I forvejen stiller PensionDanmark en række krav til blandt andet arbejdsmiljø, sikkerhed og antallet af lærlinge på sine byggerier.

– Vi vil være med til at sikre, at vores entreprenører og underentreprenører indgår uddannelsesaftaler og ansætter endnu flere lærlinge. På den måde sikrer vi sammen kompetent arbejdskraft i byggebranchen – også i fremtiden, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark. 

Elektrikerne er med

Han fortæller, at PensionDanmark – som et led i samarbejdsaftalen – vil placere store bannere på selskabets byggepladser med budskabet ”Vil du i praktik i byggebranchen” samt kontaktlink til den relevante erhvervsskole. Og helt konkret vil erhvervsskolerne komme ud på PensionDanmarks byggepladser og tage en dialog med byggevirksomhederne om mulighederne for praktikpladser.

Aftalen gælder bredt for de forskellige fagområder i byggeriet – og således også for elektrikerne. Det betyder, at de medlemmer af Dansk El-Forbund, der gennem overenskomsten har deres pensionsordning i PensionDanmark – og det har hovedparten – med deres opsparing i et vist omfang også investerer i den fremtidige rekruttering til faget.

Ejendomsinvesteringer for 18,5 mia.

PensionDanmark har investeret i danske ejendomme for i alt 18,5 mia. kroner og bygger lige nu seniorboliger ved Køge Havn, Zleep Hotels og Company House i Skejby samt boliger i Sorgenfri og i Vejle. I hovedstadsområdet er der nybyggerier i gang på Islands Brygge, Kronløbsøen i Københavns Nordhavn og i Ørestad Syd.

PensionDanmark forpligter sine total- og underentreprenører til, at arbejdet udføres på vilkår, der følger danske overenskomster.

Godt årsresultat

I øvrigt går det ganske godt for PensionDanmark. I går kunne selskabet præsentere årsrapporten for 2017 med ordene ”2017 var et år med tilfredsstillende resultater på alle forretningsområder. Flere medlemmer, stigende pensionsindbetalinger, gode afkast og lave omkostninger.”

RH screen

Læs også Region Hovedstadens omtale af aftalen mellem pensionsselskabet og de to regioner her