Pension: Lave omkostninger er vigtige

Omkostninger kan koste fire år mere på arbejdsmarkedet

pengegris

Under 20 procent af danskerne ved, hvad de betaler i omkostninger til deres pensionsselskab. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion for PensionDanmark.

Lave omkostninger betyder rigtig meget for din pensionsopsparing. Omkostningerne bliver nemlig trukket fra det, du sparer op, og kunne i stedet give dig afkast i løbet af dit arbejdsliv.

Betaler du en procent i samlede omkostninger over et arbejdsliv på 48 år, har du 300.000 kroner mindre på opsparingen, end hvis du kun havde betalt 0,5 pct. (ved månedlige pensionsindbetalinger på 3.500 kroner). Det svarer til, at du skal være over fire år mere på arbejdsmarkedet for at have de samme udbetalinger i pensionsalderen.

I PensionDanmark, hvor en stor del af Dansk El-Forbunds medlemmer via overenskomsten har deres arbejdsmarkedspension, ligger de samlede omkostninger på cirka 0,5 procent. Det er under halvdelen i forhold til nogle af de kommercielle pensionsselskaber.

diagram omkostninger

Note: Figuren viser de årlige administrations- og investeringsomkostningerne (ÅOK) for et typisk medlem under 40 år med indbetalinger på 30-80.000 kr. Opsparing 500.000 kr. Tallene kommer fra de enkelte pensionsselskabers egne omkostningsberegnere. Kilde: faktaompension.dk.