Overenskomstforhandlinger er skudt i gang

Stemningen var optimistisk, da Dansk El-Forbund og TEKNIQ i dag tog hul på overenskomstforhandlingerne

I dag har Dansk El-Forbund (DEF) og TEKNIQ Installatørernes Organisation taget hul på forhandlingerne om den nye Elektrikeroverenskomst.

Fra venstre ses fra Dansk El-Forbund: Næstformand Jens-Olav Pedersen, næstformand Jan Jensen og forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen. Fra TEKNIQ: Formand Henrik Fugmann, adm. direktør Niels Jørgen Hansen og underdirektør Thorkild Bang. Foto: Jeppe Carlsen

De to organisationer er vant til at løse problemer og udfordringer i tæt samarbejde, og stemningen er optimistisk. I overenskomstperioden har de sammen blandt andet udviklet en ny lærlingeuddannelse, sat produktivitet på dagsordenen og søsat et helt nyt akkordsystem.

Derfor forventer DEF og TEKNIQ også, at de når til enighed under de nuværende forhandlinger. Elektrikeroverenskomsten omfatter i dag omkring 1.900 virksomheder med tilsammen 20.000 medarbejdere.

Mere om OK2017:

DEF orienterer løbende medlemmerne om forhandlingerne i fagbladet Elektrikeren, i nyhedsbreve og på def.dk under fanen ’Overenskomstforhandlinger 2017’. 

FAOS (Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier) har oprettet en særlig temaside, hvor du kan finde forskellig fakta og information om overenskomstforhandlingerne. På en tidslinje, der opdateres løbende, kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik over vigtige begivenheder, ligesom du i en særlig OK-quiz kan teste din viden eller udfordre kollegaerne.

LO har også en særlig temaside om OK2017, der løbende opdateres med nyheder. Her kan du også få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål om overenskomster og den danske model.