Oplev bud på fremtidens symboler på fællesskab

Arbejdermuseet åbner særudstilling om blandt andet fremtidens fællesskab, symboler og solidaritet

Fane Dansk El-Forbund

Kalenderen fortæller, at efteråret banker på, men det forhindrer ikke Arbejdermuseet i København i at åbne en ny udstilling med titlen ”En blank og vårfrisk dag”. Den har undertitlen ”Fællesskab og solidaritet i samtidskunst” og handler blandt andet om symboler, og i en pressemeddelelse stilles spørgsmålet ”Har fanen – arbejderbevægelsens mest ikoniske genstand – mistet sin kraft?”

Som det ses på Michael Bo Rasmussens flotte fotos, spillede fanerne en kraftfuld rolle på Dansk El-Forbunds seneste kongres for to år siden – og på kongresserne forud – og mon ikke de vil gøre det en rum tid endnu? Men i og med, at Arbejdermuseet opbevarer flere end 1.200 faner fra arbejderbevægelsen, stilles alligevel spørgsmålene: Med de røde faner på museum hvad bliver så fremtidens symboler på fællesskab og solidaritet? Og hvordan ser morgendagens fællesskaber ud?

Med udgangspunkt i fanerne forholder udstillingen sig til disse spørgsmål. Seks kunstnere, der arbejder med vidt forskellige medier, præsenterer en række værker, hvoraf nogle vil blive skabt undervejs – heraf nogle i samarbejde med besøgende skolebørn. Der er altså tale om en levende udstilling, hvor der også vil være samtaler, koncerter og performances.

Udstillingen åbner den 4. september og fortsætter til den 15. januar næste år. På museets hjemmeside kan man holde sig opdateret om de forskellige begivenheder, ligesom man også kan læse en længere pressemeddelelse om udstillingen.

Medlemmer af Dansk El-Forbund har gratis adgang til Arbejdermuseet sammen med ægtefælle/samlever og børn.