OK23: Bliv medlem inden 1. februar

Er du privatansat og endnu ikke medlem? 

fane

Overenskomstforhandlingerne på det private område er i gang. Formålet er at få en aftale om en ny overenskomst. Vi ser frem til, at vi finder en aftale med arbejdsgiverne, som også vil have opbakning blandt medlemmerne i DEF. Men det kan også ende i konflikt med strejke eller lockout. Det sker, hvis enten lønmodtagersiden eller arbejdsgiversiden stemmer nej til overenskomsten eller hvis forhandlingerne ender uden resultat.

Meld dig ind i tide, hvis du vil være sikret støtte ved konflikt

Hvis du melder dig ind i Dansk El-Forbund senest den 31. januar 2023, så kan du modtage støtte fra dag 1, hvis der kommer konflikt. Konfliktstøtten for svende er fastsat til 1.082 kroner pr. dag med en ugesats på 5.410 kroner. Konfliktstøtten følger således den nye dagpengesats for de første tre måneders ledighed.

Står du udenfor fællesskabet, kan du ikke modtage konfliktstøtte fra Dansk El-Forbund. 
Du vil heller ikke kunne få dagpenge fra a-kassen, hvis din arbejdsplads er ramt af konflikt. Lovgivningen er meget klar: A-kasserne må ikke udbetale dagpenge til deres medlemmer, hvis de ikke arbejder på grund af konflikt, hvad enten de strejker, er lockoutet eller hjemsendte fra virksomheden.

bliv medlem grafik