OK18: Statens ansatte ikke kan tåle flere forringelser

Slaget forud for overenskomstforhandlingerne på det statslige område er i gang. De egentlige krav udveksles den 15. december

OAO OK18

Vi har nået smertegrænsen. Nok er nok. Vi kan og vil ikke acceptere flere forringelser.

Sådan lød det i dag fra de statsansattes topforhandler, Flemming Vinther, på et stormøde i Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU). Organisationen repræsenterer 180.000 ansatte i staten – herunder medlemmer af Dansk El-Forbund.

Ordene blev sagt som led i optakten til næste års overenskomstforhandlinger (OK18), hvor de formelle krav mellem CFU og Finansministeriet udveksles den 15. december 2017. Og et af budskaberne fra mødet var, at statens ansatte ikke kan tåle flere forringelser i deres ansættelsesforhold.

Et andet handlede om, at CFU sammen med Forhandlingsfællesskabet på det kommunale og regionale område forud for mødet har sendt et klart og tydeligt signal til de offentlige arbejdsgivere om, at der skal være fair, frie og reelle drøftelser om arbejdstid for de undervisergrupper, der er omfattet af lov 409 forud for OK18. Loven regulerer blandt andet lærernes arbejdstid og blev vedtaget efter lærer-lockouten i 2013.

– Situationen på underviserområderne er uholdbar og uacceptabel. Det er vores ansvar som parter at sikre, at alle områder er dækket af en reel aftale. Den vilje er vi nødt til at se udfoldet i praksis forud for de øvrige forhandlinger ved OK18. Vi opfordrer derfor på det kraftigste til, at arbejdsgiverne trækker i arbejdstøjet. Det kan ikke vente til, at vi har udvekslet krav i december.

Man kan læse mere om stormødet her.