OK18: Nedtælling til afstemning

Hovedbestyrelsen i Dansk El-Forbund anbefaler et ja

Nu er også håndværkerområderne i de offentlige overenskomster forhandlet på plads, og organisationerne har sagt o.k. til OK18. Herefter er det op til medlemmerne at afgøre den videre skæbne for aftalerne.

OK18-logo lav udgave

Dansk El-Forbunds (DEF) hovedbestyrelse anbefaler medlemmerne at stemme ja – på alle tre områder. Det er sådan, at elektrikernes stemmer på det statslige område tæller med i ’den store pulje’ – der stemmes altså samlet – mens forbundet stemmer separat, når det gælder kommuner og regioner.

Det betyder, at hvis elektrikerne stemmer nej på et af de to sidstnævnte områder – eller begge – vil en konflikt blive en realitet, eventuelt alene for elektrikerne. På statens område vil en konflikt kun blive sat i værk, hvis det samlede resultat bliver et nej.

Tillidsrepræsentanter fra det offentlige område har i dag været til et orienterende møde i forbundshuset i København. I dag sender forbundet også en kort, orienterende mail til samtlige medlemmer på de respektive offentlige områder.

Herefter er alt klar til, at afstemningen kan gå i gang på fredag – den 18. maj. Sidste frist for at stemme er den 3. juni, hvor afstemningen afsluttes kl. 23.59. Resultatet offentliggøres den 4. juni.

På den særlige OK18-side her på def.dk kan man i detaljer orientere sig om de tre overenskomstaftaler – indhold, procedurer, anbefalinger mv. samt en nærmere gennemgang af, hvad henholdsvis et ja og et nej indebærer.

I mailen til medlemmerne, der er underskrevet af næstformand i DEF Jens-Olav Pedersen, opfordres den enkelte både til at stemme og til at stemme ja i overensstemmelse med anbefalingen fra hovedbestyrelsen. 

stem OK18