OK18: Forligsmanden udsætter varslede konflikter

Dansk El-Forbund håber på tiltrængt lønløft ved forhandlingsbordet

Forligsmanden Mette Christensen har onsdag aften i en pressemeddelelse fra Forligsinstitutionen annonceret, at hun har besluttet at udsætte de eventuelle strejker og lock-outer i forbindelse med overenskomstforhandlingerne – OK18 - på det offentlige område.

I Dansk El-Forbund håber næstformand Jens-Olav Pedersen, at udsættelsen kan skabe grobund for et godt forhandlingsresultat, der kan sikre et tiltrængt lønløft til blandt andre de offentligt ansatte elektrikere.

- Det er kun positivt, hvis længere tid ved forhandlingsbordet giver det tiltrængte lønløft til blandt andre elektrikerne i det offentlige. Strejkevarslet har presset arbejdsgiverne til at tænke sig om, og nu håber vi naturligvis på et fornuftigt forhandlingsresultat, udtaler Jens-Olav Pedersen.

Udsættelsen er sket med op til 14 dage. Det betyder som udgangspunkt, at en strejke tidligst kan igangsættes den 22. april 2018 - og en lock-out den 28. april. Dog kan Forligsmanden lade strejke og lock-out starte tidligere, hvis hun meddeler et endeligt sammenbrud i forhandlingerne. I så fald kan en strejke starte fem dage efter meddelelsen fra Forligsmanden.

DEF informerer

Dansk El-Forbund vil informere de berørte medlemmer, hvis en strejke er umiddelbart forestående.

Bliver der til gengæld nået et resultat ved forhandlingerne, sættes dette til urafstemning blandt medlemmerne i Dansk El-Forbund. Det er derfor vigtigt, at du fortsat holder dig informeret om udviklingen her på def.dk og andre steder.

Her på siden kan du i øvrigt informere dig om for eksempel forholdene omkring ferie i forbindelse med en eventuel konflikt. Det kan du gøre under fanen ’Overenskomstforhandlinger 2018’, der giver en række svar på de mest almindeligt stillede spørgsmål om OK18.  

Har du yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte din tillidsrepræsentant eller din lokale afdeling i Dansk El-Forbund.