Nye dyk i arbejdsløsheden

… og Bornholm holder arbejdsløsheds-nullet for anden gang i træk

Elektrikernes arbejdsløshedstal forsætter med at imponere: I oktober landede procenten i Dansk El-Forbunds a-kasse på 1,01.

a-statistik alder okt 17

Tallet fremgår af den seneste arbejdsløshedsstatistik. For en måned siden viste tallet 1,07 – og det er siden blevet efterjusteret til 1,15. Men der er således stor mulighed for, at arbejdsløsheden inden året er omme generelt kommer under en procent.

Afdelinger 

Det er den allerede i seks af de 11 afdelinger. Flottest er tallet på Bornholm, hvor det igen er et rundt nul. Det har øen præsteret tidligere, men denne gang er det sket to måneder i træk, hvilket er nyt.

Også i Østjylland er situationen bemærkelsesværdig. Arbejdsløshedsprocenten var i oktober på 0,43 (0,63 i september), og afdelingen har nu konstant været under en enkelt procent siden august 2016.

Aktive seniorer

Når det gælder arbejdsløshedens fordeling på aldersgrupper er billedet næsten det sædvanlige: Alle aldersgrupper mellem 30 og 54 år ligger under en procent – og lavest ligger de 40-44-årige med 0,38.

Aldersgruppe-statistikken indeholder dog også en nyhed, nemlig at også seniorerne på 60 år og derover nu er at finde i gruppen med under en procent arbejdsløse. Mere præcist er tallet 0,97 procent.