Ny kampagne: Arbejdsulykker skal anmeldes

Arbejdstilsynet vil prøve at sikre anmeldelser af langt flere arbejdsulykker. Også blandt elektrikerne sker der mange flere ulykker end dem, der anmeldes

arbejdsulykker anmeldelser

Næsten hver anden arbejdsulykke bliver ikke anmeldt. Det er et stort problem både for den enkelte, der måske går glip af en erstatning, og generelt, fordi anmeldelserne er med til at forebygge andre ulykker.

Nu har Arbejdstilsynet (AT) iværksat kampagnen ”Gør det nu – anmeld arbejdsulykker”. På AT’s hjemmeside findes der både dokumentation, orientering om reglerne, forklaringer og hjælp til processen med at anmelde ulykkerne.

Underrapporteringen af ulykker er også et problem blandt elektrikerne. I det nye nummer af fagbladet Elektrikeren omtales resultater fra undersøgelsen af el-ulykker, og her opfordrer forbundssekretær i Dansk El-Forbund (DEF) Lene Christiansen – igen – medlemmerne til at anmelde de ulykker, der sker.

Selv om undersøgelsen ikke handler om anmeldelser, så antyder også tallene herfra, at langt fra alle ulykker anmeldes. Situationen er formentlig i lige så høj grad den samme for andre typer arbejdsulykker blandt elektrikerne.

Ud over at være orienteret mod dokumentation og praktisk hjælp gør AT’s kampagne også op med forskellige myter på området. De siger ifølge myndigheden blandt andet, at ulykker, hvor medarbejderen selv kunne have forhindret ulykken, ikke skal anmeldes, og at ulykker skal være alvorlige, før der er grund til at anmelde dem.

På AT’s hjemmeside kan man læse mere om, hvornår ulykker skal anmeldes, hvordan man anmelder dem og om forebyggelse af ulykkerne. Siden indeholder også en animeret film med titlen ’Arbejdsulykker – regler og myter’.

AT-kampagne ulykker screen