Ny app med dagsbeviser til gulpladebiler

Motorstyrelsen præsenterer en ny og mere brugervenlig app

dagsbeviser screendump

Så er der godt nyt til elektrikere og andre, der ind i mellem bruger varebilen til private formål: En ny app med navnet Dagsbevis er langt mere brugervenlig og stabil end den tidligere app med samme navn. Det fortæller Motorstyrelsen, der står bag app’en.

Dagsbeviserne er i stigende grad blevet populære, og i 2020 blev der købt beviser til 97.000 dage. Det er 111 procent flere end i 2015, og stigningen ser ud til at fortsætte, idet der i første halvår af 2021 er købt flere end 53.000 dagsbeviser. Og måske vil stigningen accelerere yderligere med den nye, brugervenlige app.

Motorstyrelsen fortæller, at det er typisk håndværkere og andre med adgang til varebiler, der køber dagsbeviser. Et bevis gælder i op til et døgn og giver køberen ret til at køre privat i en bil på gule plader registreret til godstransport (erhverv) og med en totalvægt på op til fire tons.

Ifølge Skats hjemmeside kan man i et kalenderår højst købe 20 dagsbeviser til samme køretøj. Beviset kan købes via appen Dagsbevis eller online via skat.dk.