Nu kommer der lys på København

Hovedstaden er klar til en hel måned med lysfestival

lysbroer

Flere end 100 forskellige organisationer, lyskunstnere og -designere har ydet bidrag, og Dansk Center for Lys, en uvildig forening med næsten 70 år på bagen, har organiseret begivenheden, når Copenhagen Light Festival om få dage blænder op. Festivalen strækker sig fra 2. februar og helt frem til 2. marts og er den første af sin slags i København.

Festivalen består fortrinsvis af gratis lysinstallationer, -events og -aktiviteter i byen og dertil kommer blandt andet guidede lysture til fods og i kanalbåde. Et eksempel er Hans E Madsens kunstværk 'Farvet røg under broer', der tager udgangspunkt i hvælvingerne, luften og vandet under flere af broerne på Slotsholmen.

Et andet eksempel er en stor installation af Jakob Kvist, der har lavet en signatur for det nybyggede Århusgadekvarter: En lysskulptur bestående af 16 ensartede lyssøjler samlet i firkantet formation, skyder en lysstamme op i luften, som vil kunne ses overalt i København. Alle værkerne kan se på hjemmesiden copenhagenlightfestival.org.

I en pressemeddelelse hedder det, at ”mange storbyer i verden har lysfestivaler, men i København har vi særlig gode forudsætninger: København er en de mørkeste hovedstæder i verden. Det er er ikke kun på grund af den nordlige beliggenhed, men også fordi byen er sparsomt oplyst i forhold til mange andre byer. Den følsomme danske tilgang til lys strækker sig helt ud i gadebelysningen, hvor ’lidt, men godt’ er det styrende princip.”

lyssøjle

lys tivoli