Nu kan du løfte opsparingen i Industriens Pension

Nye skatteregler gør det mere attraktivt at bruge pengene fra fritvalgsordningen til pension. Hvis du gerne vil bruge fritvalgskontoen til pension, skal du give din arbejdsgiver besked senest 1. april, hvis du har din pensionsordning i Industriens Pension

Kalenderen siger forår: Det betyder også, at ansatte i industrien, herunder den del af medlemmerne i Dansk El-Forbund, der har pensionsordningen i Industriens Pension, snart skal give deres arbejdsgiver besked om, hvordan pengene på fritvalgslønkontoen skal bruges. Med den nyeste skatte- og pensionsaftale er det blevet mere attraktivt at indbetale til pension på grund af nye fradragsregler.

IP fritvalg 18 Screen

En beregning fra Industriens Pension viser, at hvis et medlem på 30 år indbetaler 500 kroner ekstra til pension hver måned til fritvalgskontoen frem til, at han eller hun fylder 68 år, kan vedkommende se frem til en ekstra pensionsopsparing på 476.000 kr. Heraf udgør afkastet væsentligt over halvdelen af beløbet.

– Kernen i fritvalgsordningen er, at ansatte i industrien skal have mulighed for frit at vælge, hvordan en del af deres lønpakke skal bruges. Behovet kan ændre sig alt efter, hvor man er i livet, siger Joan Alsing, forsikringsdirektør, Industriens Pension.

– Ekstra indbetalinger til pension kan for mange være en god genvej til større frihed som pensionist. Og med den nyeste pensions- og skatteaftale kan man i så fald glæde sig over et større skattefradrag her og nu.

Tag et pensionstjek

Industriens Pension lancerede sidste år et online pensionstjek, der giver et samlet overblik over, hvad man kan forvente at få udbetalt som pensionist. Pensionstjekket viser de samlede udbetalinger fra blandt andet Industriens Pension, andre pensionsselskaber og det offentlige.

– Vores pensionstjek er ganske enkelt bygget op – og noget som alle medlemmerne kan tjekke hjemmefra. Med en rød, gul eller grøn farve får man en indikation af, om man sparer nok til pension. Så hvis du er i tvivl om, det er relevant at bruge fritvalgspengene til pension, så prøv vores online pensionstjek, siger Joan Alsing.

Sådan gør du

Hvis du gerne vil bruge fritvalgskontoen til pension, skal du give din arbejdsgiver besked senest 1. april 2018.

Som udgangspunkt bliver pengene sat ind på en ratepension. Kontakt Industriens Pension, hvis du ønsker, at fritvalgspengene skal sættes ind på den livslange pension.

Sidste frist for at give arbejdsgiver besked om brug af fritvalgsordningen til pension er den 1. april. Husk at 1. april i år falder på påskesøndag

Bidraget

Indbetaling til fritvalgsordningen er som følge af sidste års overenskomstaftale sat op til 3,4 procent af lønnen i 2018.