Nu falder antallet af nye uddannelsesaftaler

Februar fik kedelig bundplacering for elektrikerpraktikpladser

Så ser det ud til at være slut med det store boom i nye uddannelsesaftaler på elektrikerområdet. Allerede for en måned siden antydede tallene fra Undervisningsministeriets praktikpladsstatistik, at udviklingen går den forkerte vej, og nu bekræftes tendensen af februartallene, der netop er offentliggjort.

Praktikpladsstatistik elektriker hovedtal 02.19

I februar blev der indgået 143 nye uddannelsesaftaler, mens 122 blev optaget i skolepraktik. I februar for et år siden var antallet af elever i skolepraktik det samme, mens der blev indgået 183 nye aftaler.

Faldet på 40 aftaler i forhold til samme måned sidste år svarer til næsten 22 procent. Samtidig er de 143 aftaler i februar det laveste i et år. Kun i marts 2018 var tallet næsten lige så lavt – mere præcist 144.

Samtidig fortsætter udviklingen med mange korte aftaler. 59 af de 143 aftaler var af denne type, 60 var ordinære, men de øvrige var restaftaler.

Den lidt positive nyhed i månedens praktiktal er, at en relativt stor del af aftalerne er indgået med kvinder. De fik fem af aftalerne, hvilket svarer til 3,6 procent.

Praktikpladsstatistik elektriker februar 201 - aftaletyper

Praktikpladsstatistik elektriker februar 2019 - kønsfordeling