Nu er det tid til vinterforanstaltninger

Reglerne for vinterforanstaltninger på bygge- og anlægsområdet træder i kraft den 1. oktober. På Dansk El-Forbunds Vidensportal kan du blive klogere på kravene

Det er måske ikke lige til at se det, når man kigger ud på den smukke sensommersol, men det er blevet den tid på året, hvor man skal til at tænke på vinterforanstaltninger på bygge- og anlægsområdet. Den 1. oktober træder reglerne om vinterforanstaltninger i kraft, der gælder frem til den 31. marts.

Regler og vejledninger

Arbejdstilsynets (AT) vinterforanstaltninger skal sikre, at byggeriet i vintersæsonen gennemføres sikkerheds- og sundmæssigt forsvarlig. En lang række konkrete foranstaltninger enten kan eller skal iværksættes, ligesom der er regler for ansvaret i den forbindelse.

AT’s regler på området kan findes på myndighedens hjemmeside. Derud over har Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg (BFA-BA) udgivet en branchevejledning, som er en sammenskrivning af regelsæt fra henholdsvis vinterbekendtgørelsen, AT’s regler og vejledninger samt branchens overenskomster.  

Vinterforanstaltninger på Vidensportal

På Dansk El-Forbunds Vidensportal for det el-tekniske område, som alle medlemmer har adgang til, kan du tage et online forløb, der gør dig klogere på reglerne om vinterforanstaltninger. Det finder du under forløbet ’Midlertidige elinstallationer på byggepladser’, hvor du også kan få meget mere viden om elsikkerheden på byggepladser. Det er nemt og hurtigt at få adgang til Vidensportalen. Du skal blot klikke på linket underunder og oprette en personlig profil med brugernavn og adgangskode: https://danskelforbund.canopylab.com/login.