OK18: DEF på TR-stormøde

Tillidsvalgte elektrikere var sammen med 10.000 andre tillidsrepræsentanter fra over 100 fagforeninger samlet til stormøde i Fredericia for at markere og bakke op om de offentligt ansattes overenskomstkrav

Flere end 10.000 tillidsrepræsentanter fra alle dele af den offentlige sektor mødtes torsdag d. 22. marts til et historisk stort TR-stormøde i Fredericia. Også en god håndfuld tillidsrepræsentanter for de offentligt ansatte elektrikere var mødt frem. De havde deres eget ’formøde’ til TR-stormødet, hvor de sammen med forbundssekretær i Dansk El-Forbund (DEF) Christian Rosenkvist Elgaard og andre DEF-repræsentanter diskuterede OK18 og DEF’s krav til forhandlingerne.

I alt var omkring 30 ’DEF’ere’ mødt frem til TR-stormødet i Fredericia, der under sloganet ’En løsning for alle’, satte fokus på den danske model. Samtidig var det en manifestation af, at fagbevægelsen står sammen i en fælles kamp på tværs af faggrupper. Alle tillidsrepræsentanter i DEF inden for det offentlige har modtaget en mail med tilmelding til stormødet i Fredericia.

DEF håber på en løsning

Hos DEF glæder næstformand Jens-Olav Pedersen sig over det flotte fremmøde og det store sammenhold på tværs af faggrupper i fagbevægelsen. Men han ærgrer sig over, at det endnu ikke er lykkedes at lande en overenskomstaftale på det offentlige område. Han håber stadig, at parterne bliver enige om et resultat i forligsinstitutionen.  

- Det vil alle parter være bedst tjent med. Men hvis arbejdsgiverne ikke er villige til at finde en løsning – og det skal der som bekendt to parter til - så gør vi naturligvis organisationen klar til eventuel konflikt og måske endda lock-out, hvis det skulle komme dertil, siger Jens-Olav Pedersen.

Elektrikernes løngab

DEF forhandler om de såkaldte håndværkeroverenskomster for stat, regioner og kommuner. Det sker i samarbejde med en række andre forbund. Den aktuelle lønstatistik viser, at offentligt ansatte elektrikere har en timeløn på 190,02 kroner, mens det samlede landsgennemsnit for alle elektrikere er 199,22 kroner. Det ønsker man forbedret. Derudover har DEF en række krav om blandt andet efteruddannelse, fritvalgskonto og seniorordninger.

- Hvis vi vil have en velfungerende offentlig sektor i Danmark, må vi også stå fast på, at vores offentligt ansatte kolleger skal have en fair og ordentlig løn. Det må arbejdsgiverne erkende og honorere, siger Jens-Olav Pedersen.

DEF giver OK18-svar

DEF har udarbejdet en række svar på de mest stillede spørgsmål om OK18. Svarerne kan findes HER og under fanen ’Overenskomstforhandlinger 2018’, hvor DEF løbende vil orientere medlemmerne med information og nyt fra OK18.

DEF opfordrer i øvrigt medlemmerne til at tale med tillidsrepræsentanten eller kontakte lokalafdelingen, hvis man er i tvivl om noget eller har yderligere spørgsmål.