OK18: DEF håber på en løsning

Lønnen for offentligt ansatte elektrikere er faldet bagud i forhold til de private kolleger, påpeger næstformand i Dansk El-Forbund, som fortsat håber på en ordentlig løsning ved forhandlingsbordet om de offentlige overenskomster

- Lønnen for vores offentligt ansatte elektrikere er faldet bagud i forhold til de private kolleger. Det viser lønstatistikkerne, og derfor håber vi naturligvis fortsat på en ordentlig løsning ved forhandlingsbordet.

Sådan lyder kommentaren fra næstformand i Dansk El-Forbund (DEF) Jens-Olav Pedersen i forbindelse med, at de offentlige forhandlere i dag mødes i Forligsinstitutionen. Det betyder samtidig, at der afsendes konfliktvarsler i disse dage - også for elektrikerne.

For at lægge pres på de offentlige arbejdsgivere er der allerede varslet konflikt for alle statsansatte elektrikere, og i de kommende dage afsendes der konfliktvarsler for de ansatte i kommuner og regioner. En konflikt kan dog tidligst starte i april, og forligsmanden har i øvrigt mulighed for at udsætte konflikten yderligere. Forhandlerne har derfor endnu en del tid til at finde en løsning.

Beslutningerne om hvilke arbejdspladser, der udtages til konflikt, tages af hovedbestyrelsen i DEF. Tillidsfolkene informeres løbende og vil modtage information om konfliktvarslerne i løbet af få dage.

- Hvis en konflikt nærmer sig med hastige skridt, udsender vi en konfliktorientering til alle involverede medlemmer, forklarer Jens-Olav Pedersen.

DEF vil løbende informere på def.dk under fanen ’Overenskomstforhandlinger 2018’, ligesom man kan benytte OK18 som anledning til at følge forbundets facebookside for at få opdateringer.