Så starter DM i Skills 2018

Åbningen og en række aktiviteter livestreames på Skills’ hjemmeside

Fem unge fagfolk starter i dag en hård konkurrence om at blive årets dygtigste elektrikerlærling. Det sker ved DM i Skills, der afvikles i MCH i Herning i dagene 18.-20. januar.

åbning Skills

DM i Skills er en årligt tilbagevendende begivenhed, der har fundet sted siden 2011. I år er der 42 konkurrerende fag og 19 demonstrationsfag.

Et af konkurrencefagene er altså elektrikerfaget. De fem finalister, der har kvalificeret sig gennem regionale mesterskaber, er:

  • Martin Elkjær Jensen, der er i lære hos Øgaard A/S (Midtjylland)
  • Marco K. V. Mortensen, der er i lære hos Lundkvist A/S (Syddanmark)
  • Andreas Agesen, der er i lære hos Uggerly Installation (Nordjylland)
  • Emil Lennart Nielsen, der er i lære hos DI-Teknik A/S (Sjælland)
  • Nikolaj Sinding Nielsen, der er i lære hos Elfirmaet PHL (Sjælland)

DM i Skills er åben for alle interesserede, men henvender sig i høj grad til unge, der står for at skulle beslutte sig for en uddannelse. Med til at øge interessen for denne del er Skills Stafetten for elever i 8. klasse, der afholdes sideløbende med DM. Holdene udtages på forhånd på den lokale erhvervsskole, og tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Dertil findes en række andre aktiviteter, der er målrettet de unge, på det omfattende program. Åbningsceremonien og andre aktiviteter livestreames på konkurrencens hjemmeside.

program 18