Medlemsfordele

Som medlem af Dansk El-Forbund har du adgang til en række medlemsfordele og goder.

Dine medlemsfordele
Bistand fra din lokalafdeling

Når du er medlem af Dansk El-Forbund, har du ret til bistand fra din lokalafdeling, hvis du har en faglig sag. Det kan være alt fra spørgsmål til dine ansættelsesforhold – til uoverensstemmelser på arbejdspladsen – til faglig voldgift og retssager.

Du er altid velkommen til at kontakte din lokalafdeling, hvis du har spørgsmål omkring dine arbejdsforhold. Vi står klar til at hjælpe dig.

Fagblad målrettet dig og dit fag

Som medlem modtager du 8 gange om året forbundets fagblad Elektrikeren.

Bladet indeholder journalistiske nyheder, reportager, interviews og baggrundsartikler samt debat og aktuel orientering fra Dansk El-Forbund.

Lokale arrangementer, temamøder og kurser

Med 11 lokalafdelinger er Dansk El-Forbund til stede i hele landet. Og det betyder, at du har adgang til en masse spændende arrangementer, temamøder, kurser og klubmøder i dit lokalområde – og oftest er de gratis for dig som medlem.

Deltag i afdelingens mange arrangementer og mød kollegaer, ligesindede og aktive.

Akkord og akkordmentor

Kun Dansk El-Forbund forhandler priskuranten, som bruges, når du arbejder på akkord i el-faget. Når du er medlem, har du adgang til opmålingsprincipper samt program til opmåling.

Du kan desuden få hjælp og vejledning fra forbundets akkordmentor, når du skal i gang med at arbejde på akkord.

Uddannelsesvejledning tilpasset dig

Mulighederne for efter- og videreuddannelse er mange, og det kan være svært at få overblik. Som medlem kan du få uddannelsesvejledning tilpasset dine ønsker og din situation.

Brug Dansk El-Forbunds uddannelsesværktøj og svar på nogle få spørgsmål. Så bliver du kontaktet af din lokalafdeling, der kender dit lokalområde og dine muligheder.

Uddannelsesvejledningen er målrettet netop dig, som arbejder inden for den eltekniske branche.

Jobbørs målrettet dit fag

Som medlem har du adgang til forbundets jobbørs. Den opdateres dagligt og giver dig altid det største overblik over ledige stillinger i den eltekniske branche.

Billige forsikringer gennem Alka

Dansk El-Forbund samarbejder med Alka, så vi kan tilbyde dig billige forsikringer.

Læs mere om forsikringerne via linket her:

Kontante rabatter med PlusKort

Når du er medlem af Dansk El-Forbund, har du automatisk adgang til en lang række rabatter og kontante fordele gennem fordelsprogrammet PlusKort.

Dit medlemskort fungerer også som dit PlusKort, og det giver dig rabatter i mere end 1.300 butikker landet over. Du kan se alle aktuelle rabatter på pluskort.dk eller i PlusKort-app'en.

Når du downloader app'en, har du samtidig altid dit medlemskort og din fagforening lige ved hånden.

Læs mere om PlusKort her:

Gratis adgang til Arbejdermuseet

Tag familien med på Arbejdermuseet i København.

Dansk El-Forbund har lavet en aftale med Arbejdermuseet, der sikrer dig, din partner og dine børn gratis adgang. Husk at medbringe medlemskort. Aftalen gælder lærlinge, ordinære medlemmer og pensionister.

Du finder praktisk information om Arbejdermuseet på museets hjemmeside, hvor du også kan få mere at vide både om museet og om Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv.

Lidt om museet:

1950'erne
I museets faste udstilling om 1950'erne træder du næsten lige ind i tv-serien "Krønikens" fortælling om hverdagslivet dengang. De ældste borgere i Danmark var måske allerede voksne, nogle var børn, og andre har fået tudet ørene fulde om ”de gode gamle dage”. Så der er mange synsvinkler og rig lejlighed til en snak i familien på tværs af generationerne. Museets slogan ”Hjem til din historie” er først og fremmest lavet til denne udstilling.

1930'erne
Men også krisen i trediverne, som de fleste ikke længere selv har oplevet, har en fast udstilling. Den hedder ”Trange Tider” og er bygget op som et øjebliksbillede en tidlig, trøstesløs morgen hos en arbejder, der er røget helt ud af systemet.

Folkets århundrede
Den tredje faste udstilling fortæller om arbejderbevægelsens betydning politisk, fagligt og socialt igennem 1900-tallet: Folkets Århundrede.

Folkets Hus
Museet ligger i den tidligere "Arbejdernes Forsamlingsbygning" fra 1879. Bygningen er det ældste Folkets Hus i Nordvest-Europa og blev fredet, da museet åbnede i 1983. Festsalen er restaureret og fremstår, som den så ud i 1913. Den er i sig selv et besøg værd.

Museet blev udvidet i 2004 med en stor underjordisk tilbygning, som bruges til særudstillinger.

Kælderbeværtningen
I kælderen finder du den gamle arbejdercafé "Café & Ølhalle" – Københavns eneste fredede kælderbeværtning.

Gratis adgang til Energimuseet

Tag familien med på Energimuseet i Bjerringbro.

Som medlem af Dansk El-Forbund har du sammen med din ægtefælle/partner og børn mulighed for at besøge Energimuseet helt gratis. Husk at vise dit medlemskort.

Du kan se information om åbningstider og aktuelle udstillinger på Energimuseets hjemmeside.  

Gratis rådgivning om testamente

Som medlem kan du oprette et juridisk gyldigt testamente, ægtepagt eller samejekontrakt og få juridisk rådgivning helt gratis.

Mange danskere tager ikke stilling til, hvad der skal ske med deres formue, når de dør eller bliver skilt. Og det er kun et fåtal af dem, der i dag har skrevet testamente eller ægtepagt. Blandt andet derfor ender hver 5. arvesag i en familiestrid. Men som medlem behøver du ikke at være en del af den statistik.

 

 

Et samarbejde mellem Arbejdernes Landsbank og onlineplatformen testaviva.dk giver dig som medlem af Dansk EL-Forbund mulighed for at oprette et juridisk gyldigt testamente, en ægtepagt eller en samejekontrakt.

Alt bøvlet er fjernet for at gøre det så enkelt som muligt for dig at oprette og gemme juridiske dokumenter digitalt og sikkert. I langt de fleste tilfælde vil du kunne klare det hele selv via platformen testaviva.dk, men har du behov for hjælp, eller har du spørgsmål, kan du som medlem få op til fem timers gratis juridisk rådgivning.

Sådan gør du
Det eneste, du skal gøre, er at gå ind på testaviva.dk og følge instrukserne. Her kan du oprette testamente, ægtepagt, samejekontrakt eller begunstigelseserklæring. Du kan også tage en livescore-test og se, hvordan du er juridisk stillet i forhold til andre i samme livssituation.

Fakta om TestaViva
Din mulighed for nemt, sikkert og gratis at oprette testamente, ægtepagt, samejekontrakt og begunstigelseserklæring.

Du får automatisk besked, når dit liv har ændret sig, og f.eks. testamentet bør efterses - ligesom du altid kan opdatere alle dine dokumenter.

Det hele foregår digitalt, og dokumenter underskrives og sikres med NemID.

Arbejdernes Landsbank står bag samarbejdet med onlineplatformen testaviva.dk.

Gratis webinarer

Når du er medlem af Dansk El-Forbund, har du adgang til at deltage gratis i en række forskellige webinarer. Det er online kurser, du gennemfører derhjemme foran computeren. Eksempler på kurser er "Sådan kommer du ud af konflikten" og "Bevar energien, hold dig langtidsholdbar og undgå stress".

Webinarerne bliver typisk afholdt efter fyraften, og du deltager via din computer, smartphone eller tablet. Det er en fordel at bruge headset, men du har ikke brug for webcam. Webinaret optages, så du kan gense undervisningen i op til 2 uger. Undervisningsmaterialet kan du downloade på webinaret.

Ud over kurser finder du på hjemmesiden masser af aktuelle artikler, tips og tricks, videoer om aktuelle emner og meget mere.

For at se webinarerne skal du først oprette en personlig bruger. Brug linket her:Vores formål er:
At samle alle der arbejder inden for det el-tekniske område for at forbedre arbejdsvilkårene

Arbejdspladsorganisering

 • DEF er i tæt kontakt med medlemmerne på de enkelte arbejdspladser. Det sker ved arbejdspladsbesøg, tilbud om aktiviteter eller telefonisk kontakt. Afdelingerne har jævnlig kontakt til virksomheder uden  tillidsrepræsentanter.
 • DEF støtter det faglige arbejde på arbejdspladsen gennem dannelse  af og styrkelse af klubber og  lærlingeklubber.

Rekrutteringsindsats

DEF tilbyder medlemskab til alle,  der er under uddannelse eller  beskæftiget inden for det el-tekniske område. Det foregår på erhvervs- skoler eller erhvervsakademier og  på den enkelte arbejdsplads.

Medlemsaktiviteter og fagnetværk

 • DEF tilbyder medlemmerne aktivi- teter i forbindelse med livs- og  arbejdssituation og fag-faglige emner.
 • DEF støtter og hjælper med at skabe netværk for medlemmerne.

Synlighedsindsats

 • DEF er synlig og nærværende for medlemmet. Det er afgørende for forståelsen og tilslutningen til  medlemskabet og det faglige arbejde. Medlemmet skal møde foreningen mindst en gang hver andet år.
 • DEF afholder hvert år mindst to  synlighedskampagner.

Fastholdelsesindsats

 • DEF følger det enkelte medlem gennem arbejdslivet – fra lærling til pensionist – for at sikre fastholdelsen af medlemskabet.
At sikre alle overenskomst- eller aftaledækning
 • Medlemmet har indflydelse på  overenskomsterne ved udtagelse af krav og afstemning om forhandlingsresultater.
 • DEF arbejder for at overenskomstdække alle virksomheder inden for det el-tekniske område.
 • DEF arbejder for, at alle medlemmer aftale- eller overenskomstdækkes.

DEF hjælper og rådgiver, hvis lovgivning, aftale eller overenskomst ikke overholdes.

At sikre medindflydelse på arbejdspladsen
 • DEF arbejder på at få indflydelse gennem tillidsrepræsentanter og medarbejdervalgte repræsentanter på arbejdspladsen.
At sikre muligheden for kompetencegivende uddannelser
 • DEF sikrer, at grund-, efter- og  videreuddannelserne er på højde med den teknologiske udvikling  inden for det el-tekniske område.
 • DEF tilbyder medlemmerne uddannelsesvejledning inden for  det el-tekniske område.
 • DEF arbejder for, at ufaglærte, der arbejder inden for det el-tekniske område, tilbydes uddannelse.
At sikre et godt arbejdsmiljø
 • DEF arbejder for at sikre et godt arbejdsmiljø på den enkelte arbejdsplads.
 • DEF arbejder for styrkelse af arbejdsmiljørepræsentanten.
 • DEF har særligt fokus på lærlinge og unges arbejdsmiljø.
At sikre medlemmernes interesser i samfundet
 • DEF har en aktiv arbejdsmarkeds- politik, der hjælper medlemmerne ved arbejdsløshed med opkvalificering og uddannelse.
 • DEF arbejder for en rimelig økonomisk dækning, der afspejler leve- omkostningerne.
 • DEF forsøger at påvirke politikken  og arbejder imod, at globaliseringen og social dumping forringer  medlemmernes levevilkår.
At sikre demokrati og solidaritet
 • DEF involverer og sikrer medlemmet mulighed for deltagelse i medlemsdemokratiet og aktiviteter, der til- bydes.
 • DEF udbygger den personlige  kontakt – både fysisk eller digitalt.