Massivt ja fra elektrikerne

Både stemme- og ja-procenter blev tårnhøje, da offentligt ansatte medlemmer af Dansk El-Forbund tog stilling til OK18

80,4 og 89,2 procent. Sådan blev henholdsvis stemme- og ja-procenten samlet set blandt Dansk El-Forbund (DEF) offentligt ansatte medlemmer, da de ved urafstemningen tog stilling til forligsaftalerne ved årets overenskomstforhandlinger.

Stemmeprocenten er næsten en fordobling i forhold til tallet i 2015. Dengang blev den samlede stemmeprocent på 40,77.

OK18-side

Resultatet 2018:

  • På det kommunale område stemte 77,3 procent – 89,5 procent stemte ja
  • På det regionale område stemte 85,8 procent – 90,7 procent stemte ja
  • På det statslige område stemte 78,8 procent – 87,5 procent stemte ja.

I alt var der 971 stemmeberettigede medlemmer, og 781 deltog i afstemningen. Endnu er ikke alle resultater fra de forskellige forbund kendt, men de resultater, der foreligger, mere and antyder, at DEF ligger særdeles højt, især hvad angår stemmeprocenten. Også andre forbund har stemt massivt ja – det fremgår således af en pressemeddelelse, at det også er cirka 90 procent af medlemmerne i Metal, der har stemt ja, og her blev stemmeprocenten ’over 70’.

Allerede torsdag var der udsigt til en historisk høj stemmeprocent. Som en forklaring pegede næstformand Jens-Olav Pedersen blandt andet på, at forbundet har gjort brug af samme målrettede fremgangsmåde som ved afstemningen i 2017 på det private område: Et højt informationsniveau, elektronisk afstemning, OK-ambassadører, afstemningsmoduler til tillidsrepræsentanter og rundringning til de stemmeberettigede DEF-medlemmer.

Illustrationen her på siden viser et skærmdump af den særlige OK18-temaside, som forbundet har oprettede i forbindelse med årets forhandlinger. Siden er løbende blevet opdateret med informationer og vejledninger.