Masser af nye uddannelsesmuligheder

Elbranchens kursuskatalog for 2021 er spækket med både nye uddannelsesmuligheder og populære kendinge

Der er både gamle, populære kendinge og helt nye bekendtskaber i elbranchens efteruddannelseskatalog for 2021, som nu er tilgængeligt online, og som følger med som indstik i fagbladet Elektrikeren, der er på vej til medlemmernes postkasser.

Som man har kunnet læse i flere numre af Elektrikeren i 2020, får elektrikere og teknikere en afgørende rolle i den grønne omstilling. Derfor har Dansk El-Forbund (DEF) og Tekniq Arbejdsgiverne, som gennem EVU (El- og vvs-branchens uddannelsessekretariat) står bag uddannelseskataloget, haft særligt fokus på uddannelsestilbud inden for eksempel vedvarende energi, installation og indkøring af varmepumper, installation af ladestandere til elbiler, intelligente bygningsinstallationer, dataanalyse eller opsætning af solcellesystemer.

I DEF håber næstformand Benny Yssing, at medlemmerne vil gøre brug af uddannelsestilbuddene i elbranchens årskatalog.

- Der er fuld fart på den grønne omstilling, og det giver os helt nye muligheder. Men det kræver, at vi får taget den nødvendige efteruddannelse, fastslår næstformanden.

Ud over de kendte og populære kurser inden for brand- og sikringsområdet er der i årskataloget også helt nye kurser inden for eksempel droneteknologi og cybersikkerhed. Det sidste har også været et emne på DEF’s virtuelle temamøder om elbranchens fremtid og nye teknologier, som kan ses eller genses på def.dk/temamøder.

Som følge af den grønne omstilling bliver der særligt brug for elektrikere med kompetencer indenfor ladestandere, varmepumper, netværk (IoT), cypersikkerhed og bygningsautomatik. Her kan kurset i intelligente bygningsinstallationer være en god start, hvis man ikke er helt klar til at tage springet og give sig i kast med de nye akademimoduler i bygningsautomatik.

Elbranchens kompetenceudviklingsfond yder i 2021 tilskud til AMU-kurser på el-området og til akademimoduler. Læs mere om mulighederne på evu.dk.

Gå direkte til kursuskataloget HER