Markant elbiludvikling – undtagen i Danmark

Elbilerne vinder frem i verden, og Toyota på vej med mere brugervenlig elbil: Hurtigere opladning og længere rækkevidde

elbil-p-plads

Den næste bil, som topchefen i Europas største olieselskab køber, skal ifølge erhvervsmediet Bloomberg være en elbil. Og mens elbilerne vinder frem i alle landene omkring os, er salget i Danmark gået i stå, og ifølge statistikken hos Dansk Elbil Alliance er antallet af elbiler i den samlede bilflåde ligefrem faldet i 2017.

Samme Bloomberg konstaterede for nylig, at Danmark, der er kendt som en global leder på vindkraft-området, ’dræber Tesla og andre elbiler’, og at årsagen skal findes i regeringens afgiftspolitik på området. En anden årsag kan være samspillet mellem pris og formåen: I forhold til konventionelle biler har elbilerne kortere rækkevidde og er længe om at blive ’tanket op’.

Det sidste bliver der måske rådet bod på inden længe. Generelt er rækkeviden for elbiler gradvist blevet øget gennem de senere år, men nu står Toyota måske foran et større gennembrud.

Nyhedsbureauet Reuters citerer en kinesisk avis for, at koncernen er på vej til at afløse litium ion-batteriet med et nyudviklet faststof-batteri. Det skulle præstere en væsentligt kortere opladetid og markant længere rækkevidde.

Det ventes, at bilen vil blive sat i masseproduktion i 2022. Det fremgår ikke, hvor meget rækkevidden vil blive øget, men opladetiden ventes at blive på kun ganske få minutter.