Mange muligheder i efterårsferien

Både Energimuseet og Arbejdermuseet er klar med aktiviteter

Energimusset

Så er efteråret kommet, og mange fejrer det i den kommende uge med en efterårsferie. Og der er masser af aktiviteter at gå i kast med.

Både Energimuseet og Arbejdermuseet har gratis adgang for medlemmer af Dansk El-Forbund – sidstnævnte endda også for ægtefælle/samlever og børn. Og begge steder er klar med et særligt program.

Energimuseet viderefører sidste års succes med mad som overordnet tema i efterårsferien: Mad og energi hører sammen. Selv det daglige Scienceshow, der løber af stablen hver dag kl. 15.00, vil have mad og energi som tema, og her vil der blandt andet bliver ’leget’ med flydende kvælstof, der er 196 grader koldt.

Af andre aktiviteter kan nævnes: Røg din egen mad, steg og smag insekter – melorme og andre insekter, sylt dine egne rodfrugter og tag dem med hjem, smag på suppe lavet over bål. Desuden er hele foyeren lavet om til et folkekøkken.

Arbejdermuseet starter det hele i dag den 14. oktober, hvor kulturnatten på Arbejdermuseet sætter fokus på årtiet, hvor alt blev politisk, kvinderne gjorde oprør, og musikken bragede derudad. Arbejdermuseet inviterer til en tur gennem 70’erne med faner, flippere og nye fællesskaber, særudstilling af fede 70’er-plakater, protestsange og modeshow. Et absolut must er, når Klaus & Servants spiller op til bal.

Ellers står Arbejdermuseet hele ferien klar med udstillinger om blandt andet arbejderfamiliens liv i gamle dage, ny særudstilling om faner, inspiration og særlige ferieoplevelser. Hver dag kan børn og voksne komme på gratis skattejagt rundt i museets udstillinger. Man ender i Kaffebaren, hvor rigtige svar belønnes med en lille præmie. Ferien slutter med et bugnende sønderjysk kaffebord i Festsalen søndag d. 23. oktober.