For mange el-fejl på campingpladser

Endnu en opgørelse fra Sikkerhedsstyrelsen viser problematisk omgang med installationer

sik.dk screendump campingpladser

– Der er for mange fejl og mangler i installationerne på campingpladserne. Det handler om sikkerhed, både for gæsterne på campingpladserne og dem, der arbejder der. Så det er et område, vi også vil have fokus på i vores kontrolindsats i 2022.

Sådan siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen Søren Assenholt Muff. Baggrunden er, at styrelsen i 2021 har ført tilsyn med elinstallationerne på 102 danske campingpladser. Kun på 22 af dem var installationerne helt i orden.

Det fremgår på sik.dk, at 27 campingpladser har fået påbud om at få bragt installationerne i orden. Dertil kommer 53 campingpladser, som er blevet vejledt om forhold, der bør rettes op på.

Problemerne handler blandt andet om utilstrækkelig beskyttelse af installationer, for eksempel fordi kabler ligger ubeskyttede tværs over veje og stier, at eltavlerne ikke var mærket korrekt, og at transportable elektriske brugsgenstande ikke havde korrekt jordforbindelse via beskyttelseslederen i stikkontakten. Desuden var der konkrete problemer med eltavlerne på hver tredje campingplads.

Forleden kunne Sikkerhedsstyrelsen fortælle om problemer med el-sikkerheden på pizzeriaer og grillbarer. Her havde en kontrolindsats vist, at forholdene kun var i orden på 13 af 197 besøgte steder.