Lysfestival klar til start

Hovedstaden inviterer igen til unikke lysoplevelser i den mørke tid

copenhagen light festival bro med belysning

Dagene bliver længere, men de mørke timer rummer stadig god tid til kreative udfoldelser med lys i byrummet. Elektrikere og andre med øje for de mere legende sider ved elektrisk lys kan derfor se frem til på fredag, hvor Københavns by og havn tænder for Copenhagen Light Festival 2019.

Det er anden gang, hovedstaden inviterer til den udendørs lysfestival, hvor elektrisk kunnen går hånd i hånd med dansk kunst og design i – som det hedder i omtalen – fortryllende interaktion med arkitektur og rum. Omkring 40-50 unikke lysværker og -events i by og havn er skabt specielt til festivalen, hvor man også kan nyde de mange permanente lysdesigns på og i bygningsværker og byrum.

Beboere og besøgende kan selv gå på oplevelse i lysmulighederne, men man kan også komme på forskellige guidede ture både til lands og til vands. På festivalens hjemmeside kan man orientere sig om installationer, ture og arrangementer, og desuden er der videoer og kort og masser af andre informationer.

Det er Dansk Center for Lys, der står bag begivenheden, som også får opbakning fra en række sponsorer. Copenhagen Light Festival varer til den 24. februar.

copenhagen light festival foto fra Tivoli

copenhagen light festival info-flyer