Lovforslag om efterlønsudbetaling vedtaget

Efter nytår kan man få udbetalt sin efterlønsopsparing skattefrit – a-kassen vil informere yderligere

Et flertal i Folketinget har nu vedtaget et lovforslag om skattefri udbetaling af efterløn. Herefter vil det i perioden fra 1. januar og frem til den 30. juni 2018 være det muligt at få udbetalt sin efterlønsopsparing skattefrit.

opslag E6

Det indebærer også også, at man uigenkaldeligt fravælger efterlønsordningen. Muligheden for at få udbetalt efterlønsbidragene skattefrit gælder for medlemmer af efterlønsordningen, der på ansøgningstidspunktet endnu ikke har nået folkepensionsalderen eller er gået på efterløn, fremgår det på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside.

Forlaget blev vedtaget med stemmer fra DF, V, LA, ALT, RV og KF, mens stemmerne fra S, EL, SF var imod. I forhold til det oprindelige udspil, som fagbladet Elektrikeren tidligere har orienteret om, at der visse ændringer i det forslag, som blev vedtaget – blandt andet i forhold til aldersgrænsen for udbetalingen.

Dansk El-Forbuds a-kasse vil om kort tid orientere nærmere om loven her på def.dk, ligesom berørte medlemmer vil få direkte besked.